Conversa e merenda arredor da gandería extensiva
Overview
O mércores 3 de decembro ás 18 h, Casa RIA acolle unha nova xornada enmarcada na programación do Laboratorio Ecosocial do Barbanza. A través dun formato de conversa e degustación, a sesión poñerá o foco nun dos temas estratéxicos para o futuro do territorio: o papel da gandería extensiva na conservación da biodiversidade e na prevención dos incendios forestais.
A mesa redonda reunirá especialistas para analizar os retos e oportunidades dun modelo produtivo clave para a xestión sostible do monte, así como o seu impacto social, ambiental e económico. Contará coa participación de Quico Ónega (enxeñeiro agrónomo no Laborate da USC), Laura Lagos (doutora enxeñeira de montes e investigadora asociada na UDC) e Joán Alibés (gandeiro e asesor en Beealia). A sesión será moderada por Claudia de Sas, paisaxista en Fundación RIA.
Ao remate do encontro, a conversa continúa nunha merenda-degustación inspirada na serra do Barbanza, elaborada polo cociñeiro Iago Pazos de A Cantina e grazas ao apoio de Puraga. O servizo incluirá petiscos de carne de poldro maridados con viños do Barbanza, poñendo en valor os produtos locais e as prácticas de pastoreo no ecosistema de montaña da serra.
A actividade forma parte do programa público da exposición do Laboratorio Ecosocial do Barbanza, un proxecto coordinado pola Fundación RIA e apoiado pola Fundación Biodiversidad do Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) no marco do Plan de Recuperación, Transformación e Resiliencia (PRTR), financiado pola Unión Europea – NextGenerationEU.
Good to know
Highlights
- 2 hours 30 minutes
- In person
Refund Policy
Location
Casa RIA
Rúa da Virxe da Cerca 6
15703 Santiago de Compostela Spain
How do you want to get there?
Organized by
Casa RIA
Followers
--
Events
--
Hosting
--