12 €

Event Information

Share this event

Date and Time

Location

Location

Espai Orfeó

60-62 Carrer Sant Martí

25004 Lleida

Spain

View Map

Event description
Emília Rovira en concert

About this Event

Pianista, cantant, compositora i poeta, Emília Rovira Alegre (1989) és considerada una de les creadores més originals, versàtils i prometedores de la nostra terra. La seva obra musical i poètica ha rebut premis i nominacions importants, com els Hollywood Music in Media Awards (Los Angeles) o el premi Ciutat d’Olot de Poesia pel seu llibre Oslo. Rovira Alegre ha publicat diversos àlbums en format físic i digital, i la seva música per a videojocs ha estat també editada en col·leccions de luxe.

Ha viscut molts anys fora de Catalunya i ha tocat en diversos països d’Europa i també a Llatinoamèrica. La seva música i la seva poesia estan inspirades pels seus viatges i vivències en terres nòrdiques. Feminista declarada, defensora dels drets humans i de la llibertat dels pobles per decidir el seu futur polític, considera que la música és una de les millors eines per propiciar transformacions individuals i socials. El seu proper disc com a cantautora, que sortirà durant la primavera de 2020, inclourà les seves cançons més polítiques.

Émilie Alegre és el seu alter ego, i es dedica a compondre música exclusivament instrumental, minimalista i amb el piano com a base. Actualment, prepara el llançament d’Europa, un disc de composicions elegíaques que reflexionen sobre el retrocés en matèria de drets humans i civils que viu el continent.

Musicalment, Emília Rovira Alegre és difícil de classificar. La seva obra beu del repertori romàntic i post-romàntic, de la chanson francesa, la música brasilera, els estàndards de jazz, els cantautors americans dels 60 i 70, la música per a cinema i l’electrònica. Amb el seu domini del piano i la seva veu, alhora potent i cristal·lina, sempre aconsegueix emocionar el públic i crear un ambient d’íntima complicitat.

“D’un romanticisme arravatat però realista, profund, creïble i viscut. Emocions a flor de pell.” Vidal Vidal, diari Segre.

Share with friends

Date and Time

Location

Espai Orfeó

60-62 Carrer Sant Martí

25004 Lleida

Spain

View Map

Save This Event

Event Saved