CCCB-100% femení, 100% masculí. El desig en l’era del feminisme viral

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Descripción del evento
L’escriptor Antonio J. Rodríguez, autor de "La nueva masculinidad de siempre", reflexiona amb Eloy Fernández Porta

Acerca de este evento

L’escriptor Antonio J. Rodríguez, autor de La nueva masculinidad de siempre (Anagrama, 2020), reflexiona amb Eloy Fernández Porta sobre gènere, desig i masculinitat en la quarta onada del feminisme.

Fenòmens globals com #MeToo han reactivat la consciència de lluita contra l’heteropatriarcat que ja es va iniciar fa unes quantes dècades. El debat sobre la (in)validesa de les categories de gènere guanya terreny, i a poc a poc sembla que apareix una masculinitat igualitària, autocrítica i disposada a cedir espais de privilegi. Un procés que, malgrat tot, continua donant lloc a multitud de paradoxes, ambigüitats, i encara més interrogants: la «nova masculinitat» sorgeix de la dissolució de les categories del gènere, o es tracta d’una simple substitució dels atributs de l’«home» tradicional per altres de diferents? L’abolició de l’heteropatriarcat implica necessàriament la fi de l’heterosexualitat? Aquestes noves sensibilitats estan calant en tots els estrats socials o estan restringides a una elit?

El periodista i escriptor Antonio J. Rodríguez compartirà les seves reflexions entorn de la masculinitat, el gènere i el desig en un nou marc que ens commina a canviar de posició i a redibuixar, plegats, els nostres mapes afectius.

Aquesta sessió es realitza en el marc del curs de l’Institut d’Humanitats de Barcelona Masculí, antipatriarcal, comissariat per Eloy Fernández Porta. Per a més informació sobre el curs i per a les inscripcions podeu visitar la pàgina web de l’IHB

Informació pràctica:

Preu: 3€ (més comissió)

Entrada gratuïta per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (formació obligatòria), jubilats Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB per recollir l'entrada, mentre n'hi hagi disponbles)

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Guarda este evento

Evento guardado