4 €

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Descripción del evento
Conferència de Jason Y. Ng. Hong Kong: experiències de protesta i desobediència civil noviolenta

Acerca de este evento

En aquesta sessió, l’advocat, activista i periodista Jason Y. Ng ens parlarà de la situació actual a Hong Kong, després de mesos de protestes que han acaparat l’atenció internacional.

Hong Kong ocupa les portades dels mitjans d’arreu del món gairebé cada dia des que el 15 de març de 2019 els seus ciutadans van sortir massivament al carrer utilitzant la desobediència civil no violenta. L’origen de les protestes van ser els canvis legislatius proposats per permetre extradir ciutadans de Hong Kong a la Xina continental, una cosa que no està prevista en el tractat del 1997, pel qual el Regne Unit va traspassar Hong Kong a la Xina, i que té vigència fins al 2047. Les protestes actuals són hereves de les protestes pacífiques massives del 2014, en què el Moviment dels Paraigües va ocupar els carrers de la ciutat asiàtica durant 79 dies.

Les protestes de Hong Kong s’han caracteritzat per basar-se en la desobediència civil noviolenta i per utilitzar una forma d’organització descentralitzada, sense líders i amb mecanismes de democràcia participativa en els quals tenen un paper rellevant les noves tecnologies i les xarxes socials.

L’acte serà presentat per Manel Ollé, professor titular d’Història i cultura de la Xina de la Universitat Pompeu Fabra.

Activitat organitzada pel CCCB i Òmnium Cultural.

Informació pràctica:

Preu: 3€ (més comissió)

Entrada gratuïta per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (formació obligatòria), jubilats Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB per recollir l'entrada, mentre n'hi hagi disponbles)

La sessió serà en català i anglès. Hi ha servei de traducció simultània anglès- català

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Guarda este evento

Evento guardado