0 € – 4 €

CCCB- Conferència de Marta Marín-Dòmine .Primo Levi i el testimoni, avui

Panel Acciones y detalles

0 € – 4 €

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
Marta Marín-Dòmine reflexiona sobre la condició del testimoni contemporani arran de la figura de l’autor.

Acerca de este evento

A pocs mesos del trenta-cinquè aniversari de la mort de Primo Levi, Marta Marín-Dòmine reflexiona sobre la condició del testimoni contemporani arran de la figura de l’autor.

Més enllà de ser un dels relats més colpidors de l’experiència concentracionària, l’obra de Primo Levi ha configurat en si mateixa un saber i un marc epistemològic de referència sobre la condició del testimoni. Avui, en aquest precís moment històric en què conflueixen testimonis sorgits de violències diverses, molt especialment d’origen colonial i de gènere, l’obra de Levi ens ofereix una perspectiva privilegiada des de la qual reflexionar sobre la construcció tant de la memòria individual com col·lectiva i sobre les paradoxes de la transmissió de l’experiència viscuda.

Des del #metoo fins al #blacklivesmatter o les víctimes de la pandèmia, la condició testimonial contemporània, articulada sovint a través de mitjans digitals, dona lloc a reaccions en massa que travessen fronteres de manera immediata i amb conseqüències imprevisibles. Malgrat la distància temporal i contextual, l’obra de Levi ens forneix d’eines plenament vàlides per interpretar l’experiència de construcció de memòria col·lectiva avui i traçar una genealogia de la condició testimonial en el món contemporani.

Aquesta conferència forma part del curs Primo Levi. Literatura i testimoni de l’Institut d’Humanitats de Barcelona.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

{ _('Organizer Image')}

Organizador CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Organizador de CCCB- Conferència de Marta Marín-Dòmine .Primo Levi i el testimoni, avui

El CCCB és un centre cultural multidisciplinari dedicat a explorar els grans temes de la societat contemporània per mitjà de diferents llenguatges i formats, amb un extens programa que inclou grans exposicions temàtiques, cicles de conferències i trobades literàries, projeccions audiovisuals i festivals.

Guarda este evento

Evento guardado