4 €

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Descripción del evento
En el marc de La Nit de les Idees

Acerca de este evento

Com ens relacionem amb el fet més traumàtic de la història contemporània europea? Com podem evitar la banalització de les commemoracions i fer de l’acte de memòria un motor d’acció sobre el present? Amb motiu del 75è aniversari de l’alliberament d’Auschwitz, proposem un vespre de reflexió sobre aquestes qüestions a través de la imatge i la paraula. Un realitzador, un escriptor i un historiador que han posat al centre de la seva obra la qüestió de la memòria de l’Holocaust debatran què en podem fer, avui, d’aquest llegat i de quina manera el fet de recordar els moments més difícils del nostre passat pot ser una eina per mirar críticament el nostre temps.

L’acte començarà amb la projecció d’un fragment del documental Et la terre s’ouvrit une dernière fois, del realitzador Arnaud Sauli, sobre el camp d’extermini de Sobibor. Tot seguit tindrà lloc un diàleg entre Sauli, el novel·lista Yishai Sarid, autor d’El monstre de la memòria, i l’historiador Jacques Fredj, director del Memorial de la Xoà de París. Conduirà el diàleg l’escriptora Marta Marín-Dòmine, autora de Fugir era el més bell que teníem. Per cloure l’acte hi haurà una lectura de textos de l’escriptora Charlotte Delbo, supervivent de l’Holocaust, a càrrec de l’actriu Laura Aubert.

Aquesta activitat s’emmarca dins la celebració de La Nit de les Idees, una proposta de la xarxa cultural francesa que promou la lliure circulació d’idees i sabers per mitjà de la celebració simultània d’actes culturals arreu del món, i que a Barcelona es realitza amb el suport de l’Institut Français. Les obres de Yishai Sarid, Charlotte Delbo i Marta Marín-Dòmine han estat publicades en català per Club Editor

Informació pràctica:

Preu: 3€ (més comissió)

Entrada gratuïta per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (formació obligatòria), jubilats Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB per recollir l'entrada, mentre n'hi hagi disponbles)

La sessió serà en català, anglès i francès . Hi ha servei de traducció simultània francès/anglès- català

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Guarda este evento

Evento guardado