4 €

CCCB-Debat sobre [la] cultura catalana

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Descripción del evento
Cinc dones referents de la cultura catalana reflexionen sobre la situació actual, a partir de la publicació del llibre

Acerca de este evento

Cinc dones referents de la cultura catalana reflexionen sobre la situació actual, a partir de la publicació del llibre Debat sobre [la] cultura catalana (L’Avenç, 2019).

A l’estiu del 1967, Josep Maria Castellet, Josep Ferrater Mora, Joan Fuster, Joaquim Molas i Baltasar Porcel, cinc destacats intel·lectuals, es troben a la casa que Porcel té a Vallvidrera per debatre sobre la cultura catalana. Malgrat viure encara sota un règim de censura i persecució, la cultura lluita per modernitzar-se i obrir-se a Europa. Entre altres qüestions, hi aborden temes que han acordat prèviament com són el paper de l’intel·lectual, la llengua i la cultura, les diferents realitats del Principat, Mallorca i València, els problemes culturals dins l’Estat espanyol i la projecció cultural sobre la pròpia societat.

Cinquanta anys després, tot i trobar-nos en un context social, econòmic i polític marcadament diferent, aquell debat és plenament vigent. Amb motiu de la publicació a L’Avenç d’aquelles converses, inèdites fins ara, Maria Bohigas, Najat El Hachmi, Àngels Margarit, Mercè Picornell i Simona Škrabec, cinc dones referents de la cultura catalana actual, reprenen aquest diàleg. Després d’una primera trobada a porta tancada tal com es va fer l’any 1967, aquesta nova conversa es presenta públicament al CCCB amb voluntat de compartir una diagnosi de la situació actual i apuntar pistes de futur.

El diàleg serà moderat per Esther Vera, directora del diari Ara.

Informació pràctica:

Preu: 3€ (més comissió)

Entrada gratuïta per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (formació obligatòria), jubilats Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB per recollir l'entrada, mentre n'hi hagi disponbles)

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Guarda este evento

Evento guardado