5 € – 7 €

CCCB- Taller: Camuflar el cos de la vigilància

Panel Acciones y detalles

5 € – 7 €

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
Taller sobre reconeixement i identificació facials, amb Mentah.

Acerca de este evento

CATALÀ

Un taller sobre la diferència entre identificació i reconeixement facial, el funcionament dels sistemes d'intel·ligència artificial en els que es basa i un laboratori de maquillatge com a eina de resistència als biaixos d'aquestes tecnologies.

Com percep la tecnologia els nostres rostres? Aquest taller proposa estratègies per entendre com funcionen els sistemes de reconeixement facial, els biaixos sexistes i racistes que incorporen i els mecanismes de control que generen. A partir de la diferència entre reconeixement i identificació, plantejarà com funciona la intel·ligència artificial, en quines dades es basa i com s’aplica en els diferents continents. El taller planteja també un laboratori de maquillatge en què, en lloc de mirar-nos al mirall, ens mirarem a la càmera i al sistema de reconeixement facial. Ens acostarem, així, a la percepció que té dels nostres rostres una tecnologia entrenada per fer un seguiment de cada característica facial i recollir informació sobre el nostre estat d’ànim, gènere, ètnia, edat o ubicació. El taller proposa pensar el maquillatge com a eina de resistència per eludir aquesta relació de poder i control, generant nous rostres.

Participants: Mentah

Aquesta activitat forma part de: La màscara no menteix mai, El cos emmascarat

Informació Pràctica

DATA I HORARI: El 27 de gener del 2022 a les 17.00 - 20.00

PREUS:

6 € General

4 € - Amics del CCCB, aturats i Carnet docent.

ESPAI: Sala Raval

IDIOMA: Castellà

CASTELLÀ

Taller sobre reconocimiento e identificación faciales, con Mentah.

Un taller sobre la diferencia entre identificación y reconocimiento facial, el funcionamiento de los sistemas de inteligencia artificial en los que se basan y un laboratorio de maquillaje como herramienta de resistencia a los sesgos de estas tecnologías.

¿Cómo percibe la tecnología nuestros rostros? Este taller propone estrategias para entender cómo funcionan los sistemas de reconocimiento facial, los sesgos sexistas y racistas que incorporan y los mecanismos de control que generan. A partir de la diferencia entre reconocimiento e identificación, planteará cómo funciona la inteligencia artificial, en qué datos se basa y cómo se aplica en los distintos continentes. El taller plantea también un laboratorio de maquillaje en el que, en vez de mirarnos al espejo, nos miraremos a la cámara y al sistema de reconocimiento facial. Nos acercaremos, así, a la percepción que tiene de nuestros rostros una tecnología entrenada para realizar un seguimiento de cada característica facial y recoger información sobre nuestro estado de ánimo, género, etnia, edad o ubicación. El taller propone pensar el maquillaje como herramienta de resistencia para eludir esa relación de poder y control, generando nuevos rostros.

Participantes: Mentah

Esta actividad forma parte de La máscara nunca miente, El cuerpo enmascarado

Información Práctica

Fecha i Horario: El 27 de enero del 2022 , de 17.00 a 20.00

PREUS:

6 € General

4 € - Amigos del CCCB, parados y Carnet docente.

ESPACIO: Sala Raval

IDIOMA: Castellano

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

{ _('Organizer Image')}

Organizador CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Organizador de CCCB- Taller: Camuflar el cos de la vigilància

El CCCB és un centre cultural multidisciplinari dedicat a explorar els grans temes de la societat contemporània per mitjà de diferents llenguatges i formats, amb un extens programa que inclou grans exposicions temàtiques, cicles de conferències i trobades literàries, projeccions audiovisuals i festivals.

Guarda este evento

Evento guardado