0 € – 7 €

Varias fechas

CCCB-Taller Familiar-Bioscopi: Criatures imaginàries.

Panel Acciones y detalles

0 € – 7 €

Información sobre el evento

Comparte este evento
Ubicación

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Descripción del evento
Activitat familiar recomanada per a famílies amb infants a partir de 6 anys.

Acerca de este evento

A partir de tècniques d’animació en stop-motion i intel·ligència artificial, us convidem a dissenyar nous éssers vius, els mons que habiten i les seves relacions.

La història de la vida és sempre una història de canvi, de com els organismes s’adapten, es barregen, col·laboren o competeixen per sobreviure. Especular sobre com seran les espècies que habitaran el planeta en el futur, quines relacions mantindran entre elles i quines estratègies desenvoluparan per habitar el món és també una manera de reflexionar sobre com vivim i ens relacionem amb el nostre entorn i les altres espècies, ara i avui. Com ha demostrat abastament la ciència-ficció, la fabulació i la fantasia són eines poderoses per pensar críticament el món.

Per això us proposem imaginar altres formes de vida capaces d’habitar llocs inhòspits per als éssers humans: des de la superfície gelada, radioactiva i àrida del planeta Mart fins als oceans d’un planeta Terra ferit i amenaçat per la crisi climàtica. Ho farem a partir d’exercicis d’animació en stop-motion i també d’intel·ligència artificial. Cadascun dels exercicis que proposem va acompanyat d’algunes idees clau sobre biologia evolutiva que el biòleg Alex Richter-Boix ha articulat per ajudar-nos a prendre decisions en el procés de creació d’aquestes noves formes de vida.

Dissenyat per Estampa

Tallers a càrrec de Re-Crea Accions Culturals

Aquesta activitat forma part de: Ciència fricció

A partir de técnicas de animación en stop motion e inteligencia artificial, os invitamos a diseñar nuevos seres vivos, los mundos que habitan y sus relaciones.

La historia de la vida es siempre una historia de cambio, de cómo los organismos se adaptan, se mezclan, colaboran o compiten para sobrevivir. Especular sobre cómo serán las especies que habitarán el planeta en el futuro, las relaciones que mantendrán entre ellas y las estrategias que desarrollarán para habitar el mundo es también una manera de reflexionar sobre cómo vivimos y nos relacionamos con nuestro entorno y el resto de especies, ahora y hoy. Tal y como ha demostrado ampliamente la ciencia ficción, la fabulación y la fantasía son herramientas poderosas para pensar el mundo desde una perspectiva crítica.

Por eso os proponemos imaginar otras formas de vida capaces de habitar lugares inhóspitos para los seres humanos: desde la superficie helada, radiactiva y árida del planeta Marte hasta los océanos de un planeta Tierra herido y amenazado por la crisis climática. Lo haremos a partir de ejercicios de animación en stop motion y también de inteligencia artificial. Cada uno de los ejercicios que proponemos va acompañado de algunas ideas clave sobre biología evolutiva que el biólogo Alex Richter-Boix ha articulado para ayudarnos a tomar decisiones en el proceso de creación de estas nuevas formas de vida.

Diseñado por Estampa

Talleres a cargo de Re-Crea Accions Culturals

Esta actividad forma parte de Ciencia fricción

Comparte con tus amigos

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

{ _('Organizer Image')}

Organizador CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Organizador de CCCB-Taller Familiar-Bioscopi: Criatures imaginàries.

El CCCB és un centre cultural multidisciplinari dedicat a explorar els grans temes de la societat contemporània per mitjà de diferents llenguatges i formats, amb un extens programa que inclou grans exposicions temàtiques, cicles de conferències i trobades literàries, projeccions audiovisuals i festivals.

Guarda este evento

Evento guardado