0 € – 5 €

CCCB-Xcèntric-20è Aniversari-Le Film est déjà commencé?

Panel Acciones y detalles

0 € – 5 €

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
Pròximament en AQUESTA pantalla: Le Film est déjà commencé ?

Acerca de este evento

CATALÀ

Pròximament en AQUESTA pantalla: Le Film est déjà commencé ?

La primera pel·lícula del lletrista Maurice Lemaître, artista multidisciplinari i pioner del cinema expandit, involucra els assistents en una sessió festiva i performativa que fa saltar pels aires tots els elements del dispositiu cinematogràfic tradicional.

Després d'encarregar-se del muntatge de la iconoclasta i fundacional Traité de bave et d’éternité, del seu mentor Isidore Isou, Lemaître reprèn els fonaments del cinema lletrista (la intervenció plàstica directa sobre la banda d'imatges, concebuda com un palimpsest; la composició d'una trama sonora caòtica, irreverent, literària i autoreferencial; la discrepància radical entre el desenvolupament visual i sonor del film) i expandeix les possibilitats del mitjà cinematogràfic en una pel·lícula que desborda la pantalla i la mateixa sala de projecció.

Le Film est déjà commencé ? posa en marxa una sessió de «syncinéma», és a dir, una obra col·lectiva que deconstrueix i parodia tots els elements que componen el ritual de la projecció cinematogràfica, des de la pantalla i el projector fins al projeccionista i els mateixos espectadors, embolicant-los en un espectacle participatiu.

Le Film est déjà commencé ?, Maurice Lemaître, 1951, 35 mm, 62 min.

Projecció en 35 mm. Còpia cortesia de Light Cone.

Amb la col·laboració de Fonds Bismuth Lemaître Guyme.

Directors/es: Maurice Lemaître

Aquesta activitat forma part de: 20 aniversari de Xcèntric, Xcèntric 2021

Informació pràctica:

Data i horari: El 4 de novembre del 2021, 19.00

Preus: 4 € / 3 € Reduïda / Amics CCCB: gratuït

CASTELLANO

Próximamente en ESTA pantalla: Le Film est déjà commencé ?

La primera película del letrista Maurice Lemaître, artista multidisciplinar y pionero del cine expandido, involucra a los asistentes en una sesión festiva y performativa que hace saltar por los aires todos los elementos del dispositivo cinematográfico tradicional.

Tras encargarse del montaje en la iconoclasta y fundacional Traité de bave et d’éternité, de su mentor Isidore Isou, Lemaître retoma los fundamentos del cine letrista (la intervención plástica directa sobre la banda de imágenes, concebida como un palimpsesto; la composición de una trama sonora caótica, irreverente, literaria y autorreferencial; la discrepancia radical entre el desarrollo visual y sonoro del film) y expande las posibilidades del medio cinematográfico en una película que desborda la pantalla y la misma sala de proyección.

Le Film est déjà commencé ? pone en marcha una sesión de «syncinéma», es decir, una obra colectiva que deconstruye y parodia todos los elementos que componen el ritual de la proyección cinematográfica, desde la pantalla y el proyector hasta el proyeccionista y los propios espectadores, envolviéndolos en un espectáculo participativo.

Le Film est déjà commencé ?, Maurice Lemaître, 1951, 35 mm, 62 min.

Proyección en 35 mm. Copia cortesía de Light Cone.

Con la colaboración de Fonds Bismuth Lemaître Guyme.

Directores/as: Maurice Lemaître

Esta actividad forma parte de 20 aniversario de Xcèntric, Xcèntric 2021

ENGLISH

Thursday, 4 November, 7 pm HALL

Coming soon to THIS screen: Le Film est déjà commencé ?

The first film by the Lettrist Maurice Lemaître, multidisciplinary artist and pioneer of expanded cinema, involves the audience in a festive "happening" that does away with all the elements of traditional cinematography.

After being in charge of editing the iconoclastic and foundational Traité de bave et d'éternité, by his mentor Isidore Isou, Lemaître returns to the fundamentals of Lettrist film (artwork applied directly to the film stock, conceived as a palimpsest; the composition of a chaotic, irreverent, literary and self-referential soundtrack; radical disassociation between the film's images and sound) and expands the possibilities of the cinematographic medium in a film that overflows the screen and projection room itself.

Le Film est déjà commencé ? sets up a "syncinéma" event; i.e. a collective work that deconstructs and parodies all the elements that make up the ritual of film projection, from the screen and projector to the projectionist and the audience themselves, enveloping them in a participatory spectacle.

Le Film est déjà commencé ? Maurice Lemaître, 1951, 35 mm, 62 min.

Screened in 35 mm. Copy courtesy of Light Cone.

With the collaboration of Fonds Bismuth Lemaître Guyme.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

{ _('Organizer Image')}

Organizador CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Organizador de CCCB-Xcèntric-20è Aniversari-Le Film est déjà commencé?

El CCCB és un centre cultural multidisciplinari dedicat a explorar els grans temes de la societat contemporània per mitjà de diferents llenguatges i formats, amb un extens programa que inclou grans exposicions temàtiques, cicles de conferències i trobades literàries, projeccions audiovisuals i festivals.

Guarda este evento

Evento guardado