4 € – 5 €

CCCB-Xcèntric-Affected Words I: fets i fabricacions

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Descripción del evento
Xcèntric és un lloc de trobada per a públic, cineastes i estudiosos àvids de gaudir d’un cinema visionari

Acerca de este evento

Affected Words és un cicle de tres sessions que aborda les relacions entre llenguatge, societat i tecnologia a partir de l’exploració de diferents processos i àmbits de comunicació que han precedit l’actual règim de postveritat. Comissariat i presentat per María Morata.

El llenguatge crea artefactes que serveixen per cartografiar i categoritzar el món que proporcionen ordre i claredat, que inevitablement propicien dinàmiques d’inclusió i exclusió. Els dispositius de producció de coneixement sovint es troben sota la influència de les institucions i les instàncies de poder. Les formes de veure i comprendre el món han variat històricament i han donat lloc a paradigmes diferents que afecten l’ordre de les coses i la percepció de la realitat. En un règim postdemocràtic, com el descriu Jacques Rancière, on totes les institucions democràtiques ocupen el seu lloc (es respecta la llibertat d’expressió i es practica àmpliament la parresia com l’acte de parlar lliurement), la difusió d’informació i el processament de dades s’hauria de basar en la transparència. No obstant això, fins i tot en aquesta situació òptima, la consideració parcial dels fets, la manipulació de la informació i les notícies falses són pràctiques habituals en els mitjans digitals, que a més coexisteixen amb la censura severa dels règims polítics totalitaris. El programa reflexiona sobre els aspectes crítics del coneixement enciclopèdic, la possible absurditat del llenguatge com a eina de comunicació i la fabricació de la veritat periodística i corporativa.

73 Suspect Words, Peggy Ahwesh, 2001, 4 min; H is for House, Peter Greenaway, 1976, 9 min; Encyclopædia Britannica, John Latham, 1971, 6 min; Sea-me-we (Chapter two: Of all Wired Blocks Holding a City), Virgile Fraisse, 2017, 29 min; Ayhan and Me, Belit Sağ, 2016, 14 min; Ihre Zeitungen (Your newspapers), Harun Farocki, 1968, 17 min.

Projecció en digital. VOSE. Còpies cortesia d’Electronic Arts Intermix, LUX, Virgile Fraisse, Belit Sağ i Antje Ehmann

El projecte ha estat originalment comissionat per IMPAKT, Centre for Media Culture, Utrecht, Països Baixos

Més informació del programa Xcèntric clicant aquí

Informació pràctica:

Preu: 4€ (més comissió)

Entrada reduïda: 3€ (més comissió) per a menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, família nombrosa i monoparental.

Entrada gratuïta per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (formació obligatòria), jubilats Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB per recollir l'entrada, mentre n'hi hagi disponbles)

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Guarda este evento

Evento guardado