CCCB-Xcèntric-Jean-Claude Rousseau.La llum reflectida a través de les coses

Panel Acciones y detalles

Agotado

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Descripción del evento
Xcèntric és un lloc de trobada per a públic, cineastes i estudiosos àvids de gaudir d’un cinema visionari

Acerca de este evento

CATALÀ

Aquesta sessió, en què es presenta el primer llargmetratge del cineasta Jean-Claude Rousseau, Les antiquités de Rome (1989), forma part d’un cicle itinerant en què es podran veure totes les seves pel·lícules filmades en Super-8. Per aquesta raó, comptarem excepcionalment amb la presència del cineasta, que mantindrà una conversa amb el públic després de la projecció.

Entre el 1983 i el 1995, Jean-Claude Rousseau va realitzar cinc pel·lícules en Super-8, en les quals va assimilar amb radicalitat les propietats del format per imprimir una sensualitat ascètica a la filmació, la sonorització i l’acoblament dels seus cartutxos Kodachrome. Respectant en tot moment la integritat de la bobina tal com es va filmar, el cineasta procura la unió amb una visió imprevista, impensable i transformadora.

En el seu primer llargmetratge, Jean-Claude Rousseau proposa una travessia sensorial i sentimental per set ruïnes i diverses habitacions d’hotel de la ciutat de Roma. Motius com el desdoblament, l’escissió o la impossibilitat de representar es desplacen contínuament entre un treball formal rigorós i la vivència d’una conversió.

Orientat per l’estructura bipartida de Les antiquités de Rome, del poeta Joachim du Bellay, Rousseau va reunir quaranta-dues bobines filmades al llarg de sis anys, que va disposar en blocs que animen formes mètriques (rimes, simetries, el·lipsis, diàfores). Els monuments i les habitacions s’enquadren segons un principi d’aplanament que atrau trompe-l’oeils i oclusions que buiden tota interpretació literal o representativa per potenciar la circulació dels motius (plàstics, simbòlics, sentimentals) en correspondències establertes per una imaginació lírica.

Les antiquités de Rome, Jean-Claude Rousseau, 1989, Super-8, 105 min.

Projecció en 16 mm. VOSE. Còpia cortesia de Jean-Claude Rousseau.

Aquesta sessió s’emmarca en un cicle programat per Francisco Algarín i Carlos Saldaña, en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, Zumzeig i l’Institut Francès de Barcelona.

Informació pràctica:

Preu: 4€ (més comissió)

Entrada reduïda: 3€ (més comissió) per a menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, família nombrosa i monoparental.

Entrada gratuïta per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (formació obligatòria), jubilats amb Targeta Rosa.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Guarda este evento

Evento guardado