0 € – 5 €

CCCB-Xcèntric- La càmera com a instrument pedagògic. Fernand Deligny

Panel Acciones y detalles

0 € – 5 €

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Descripción del evento
Xcèntric és un lloc de trobada per a públic, cineastes i estudiosos àvids de gaudir d’un cinema visionari

Acerca de este evento

CATALÀ

Intentant buscar un llenguatge equivalent a les formes de l’autisme, el cinema va ser per a Fernand Deligny un mitjà que li va permetre crear un sistema per transcriure els desplaçaments, els gestos i els moviments dels infants autistes, traçant els seus continus girs i digressions sense tractar de representar-los. Així doncs, la càmera cinematogràfica va ser per a aquest educador, poeta i etòleg una eina molt important, no tant per documentar una acció educativa com per dur a terme una pràctica pedagògica experimental.

Le moindre geste és una pel·lícula que barreja elements documentals i de ficció i que presenta l’educació com un exercici de desenquadrament. En aquesta pel·lícula solament veiem línies errants d’Yves, qui, fugit de l’asil i de l’enquadrament, segueix una aventura que se’ns escapa. Deligny, més interessat en els processos que no pas en l’obra acabada, va imaginar una faula en quatre parts al voltant d’Yves, i la va filmar amb l’ajuda de Josée Manenti i Jean-Pierre Daniel a prop del seu laboratori d’educació localitzat a la regió de les Cevenes, al sud de França. Aquí el cinema i la seva càmera es van convertir en una forma de mobilitzar i organitzar la vida diària, en la qual el rodatge va passar a ser l’activitat predominant, una «arma» contra l’exclusió i la normalització.

Le moindre geste, Fernand Deligny, Josée Manenti i Jean-Pierre Daniel, 1971, 16 mm, 95 min.

Projecció en digital. VOSC

Informació pràctica:

Preu: 4€ (més comissió)

Entrada reduïda: 3€ (més comissió) per a menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, família nombrosa i monoparental.

Entrada gratuïta per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (formació obligatòria), jubilats amb Targeta Rosa.

CASTELLÀ

La cámara como instrumento pedagógico. Fernand Deligny

Intentando buscar un lenguaje equivalente a las formas del autismo, el cine fue para Fernand Deligny un medio que le permitió crear un sistema de transcripción de los desplazamientos, gestos y movimientos de los niños autistas, trazando sus continuos giros y digresiones sin tratar de representarlos. La cámara cinematográfica fue así, para este educador, poeta y etólogo, una herramienta muy importante, no tanto para documentar una acción educativa, como para llevar a cabo una práctica pedagógica experimental.

Le Moindre Geste es una película que baraja elementos documentales y de ficción, y que presenta la educación como un ejercicio de desencuadre. En ella solo vemos líneas errantes de Yves, que huido del asilo y del encuadre, sigue una aventura que se nos escapa. Deligny, interesado más en los procesos que en la obra terminada, imaginó una fábula en cuatro partes alrededor de Yves, y la filmó con la ayuda de Josée Manenti y Jean-Pierre Daniel en los alrededores de su laboratorio de educación localizado en la región de Cévennes en el sur de Francia. Ahí el cine y su cámara se convirtieron en una forma de movilizar y organizar la vida diaria, en la que el rodaje pasó a ser la actividad predominante, un «arma» contra la exclusión y la normalización.

Le Moindre Geste, Fernand Deligny, Josée Manenti y Jean-Pierre Daniel, 1971, 16 mm, 95 min.

Proyección en digital. VOSC

Información práctica:

Precio: 4€ (más comisión)

Entrada reducida: 3€ (más comisión) para menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilados, familia numerosa y monoparental.

Entrada gratuita para Amics del CCCB, parados, carnet Docent (formación obligatoria), jubilados con Targeta Rosa.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Guarda este evento

Evento guardado