0 € – 5 €

CCCB-Xcèntric- Mart a la Terra II. At Uluru

Panel Acciones y detalles

0 € – 5 €

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Descripción del evento
Xcèntric és un lloc de trobada per a públic, cineastes i estudiosos àvids de gaudir d’un cinema visionari

Acerca de este evento

CATALÀ

Dècades d’exploració científica han revelat que algunes regions de la Terra poden assemblar-se a entorns geològics que s’observen sobre la superfície de Mart. El desert central d’Austràlia comparteix certes característiques singulars i úniques amb el «planeta vermell»: volcans extingits, empremtes d’impactes d’asteroides, minerals, valls àrides, gresos i sòls pedregosos amb el color de la sang originat pel mateix procés de meteorització. La pel·lícula d’Arthur y Corinne Cantrill At Uluru condensa l’essència d’aquests ambients i ens presenta el cor d’aquest continent: la gran roca Uluru.

En lloc de l’ondulació dels paisatges arbrats de les zones costaneres, At Uluru va portar els Cantrill al paisatge desconegut de l’Austràlia Central i a les grans formacions rocoses que s’alcen a les seves zones desèrtiques vermelloses i planes. Aquestes grans roques són d’una magnificència aclaparadora i no paren de canviar per l’acció de la llum i les condicions climàtiques. Amb aquesta pel·lícula els cineastes australians van intentar obtenir una impressió general del monòlit, circumnavegant-lo, explorant-lo, volant-hi per sobre i, fins i tot, escalant-lo, però es van adonar que sempre serà misteriós i desafiarà qualsevol intent de fixar-lo en una pel·lícula.

A moltes de les pel·lícules d’Arthur i Corinne Cantrill no hi ha històries ni personatges, sinó que ens trobem davant del paisatge i del seu estudi fet a través del cinema, amb una preocupació materialista. A més de portar al primer pla la rudesa i el rigor del paisatge australià, aquests cineastes investiguen la percepció i la materialitat de la imatge mateixa i es plantegen preguntes sobre la naturalesa del cinema i la seva capacitat de crear altres mons.

At Uluru, Corinne i Arthur Cantrill, 1977, 16 mm, 80 min.

Còpia cortesia d’Arsenal Berlin.

Informació pràctica:

Preu: 4€ (més comissió)

Entrada reduïda: 3€ (més comissió) per a menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, família nombrosa i monoparental.

Entrada gratuïta per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (formació obligatòria), jubilats amb Targeta Rosa.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Guarda este evento

Evento guardado