0 € – 5 €

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Descripción del evento
Xcèntric és un lloc de trobada per a públic, cineastes i estudiosos àvids de gaudir d’un cinema visionari

Acerca de este evento

Aquest programa de retracted cinema contrasta amb la lògica expansionista i annexionista de l'expanded cinema ja que presenta obres que pleguen el metratge trobat o d’arxiu sobre si mateix com si fos un origami conceptual. Els artistes utilitzen algoritmes per realitzar aquestes reedicions, que encarnen una política i una estètica de la superfície no orientable.

Aquest programa d’una hora presenta deu curtmetratges experimentals centrats en la recontextualització de metratge trobat o d’arxiu mitjançant la intervenció algorítmica. Aquests treballs de retracted cinema s’aparten de les pràctiques consagrades del cinema expandit per les quals els materials fílmics són recontextualitzats a través d’un complement i de la col·lisió amb materials addicionals i mitjans extrínsecs, com la performance en directe. Per contra, els treballs presentats al programa «Retracted Cinema» utilitzen el material fílmic apropiat com l’espai i els mitjans d’autorecontextualització. Els resultats s’aconsegueixen aplicant una sèrie de regles o restriccions (un algoritme) que regulen un conjunt repetible (iteratiu) de transformacions. D’aquesta manera, la concepció artística forja un pont que uneix els impulsos algorítmics dins de les tradicions avantguardistes del cinema, la literatura i les arts visuals, més concretament el détournement del metratge trobat (cinema reciclat) i un cinema expandit «invertit», OuLiPo (Ouvroir de littérature potentielle) i l’art conceptual (de Duchamp a Sol Lewitt, Hanne Darboven i altres).

17-17, Gonzalo Egurza, Argentina, 2017, 5 min 10, Home Movie Holes, Albert Alcoz, Espanya, 2009, 3 min; Psycho 60/98, Blanca Rego, Espanya, 2016, 6 min 30 s; Happy Again, Gregg Biermann, Estats Units, 2006, 5 min 10 s; Naturalezas muertas (en seis movimientos), Vitor Magalhães, Portugal, 2019-20, (versió 2), sense so, 8 min 39 s; ¿Qué es lo que ves, YOLO9000?, Estampa, Espanya, 4 min 50 s; Optical De-dramatization Engine, Barbara Lattanzi, Estats Units, 2015, 5 min; Floating Point, Peter Freund, Estats Units, 2020, 6 min; Torvix, Eloi Puig, Espanya, 2011-present, 5 min; Lost Footage, Kuku Sabzi, Estats Units, 2020, 2 min 11 s.

Projecció en digital. Còpies i programari cortesia dels artistes.

Un programa de Peter Freund.

Presenta: Peter Freund

Més informació del programa Xcèntric clicant aquí

Informació pràctica:

Preu: 4€ (més comissió)

Entrada reduïda: 3€ (més comissió) per a menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, família nombrosa i monoparental.

Entrada gratuïta per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (formació obligatòria), jubilats Targeta Rosa (cal passar per taquilles del CCCB per recollir l'entrada, mentre n'hi hagi disponbles)

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Guarda este evento

Evento guardado