0 € – 5 €

CCCB-Xcèntric-Un pont entre dues generacions II

Panel Acciones y detalles

0 € – 5 €

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Descripción del evento
Xcèntric és un lloc de trobada per a públic, cineastes i estudiosos àvids de gaudir d’un cinema visionari

Acerca de este evento

El crític i cineasta Pablo Marín presenta una conferència il·lustrada i dos programes sobre cinema experimental argentí amb obres dels setanta i l’actualitat, els dos moments més significatius de l’escena nacional. Les pel·lícules d’aquestes sessions destaquen per un radicalisme formal i polític que les converteix en un reflex de la societat del moment.

A diferència del que passa en altres períodes històrics, les diferents realitats que componen l’arc temàtic de la producció experimental recent argentina superen qualsevol intent per establir un fil conductor clar i coherent. És així com el present que transmeten aquests films és un context que empeny, entre altres coses, a debatre sobre els pobles originaris, l’ecologia, el treball i la identitat de gènere amb un formalisme rigorós i expansiu, per bé que d’una hibridesa indefinible.

Del documental naturalista a l’abordatge mitològic de les espècies, del diari íntim a l’observació etnogràfica dins i fora de les ciutats, i de l’autoretrat confessional a l’assaig de caire històric, les pel·lícules que integren aquesta sessió dedicada a cineastes actuals de l’Argentina (un mapa inestable que inclou artistes provinents d’arreu de món) giren al voltant de la qüestió de com l’experimentació pot donar compte del seu context històric. Amb tot, des d’una mirada molt més caòtica i plural que la que es pot observar en els films de la generació dels anys setanta —l’altre gran pic de creativitat de l’experimentalisme argentí— aquests films transmeten una intenció narrativa decidida, més enllà de les seves tàctiques elusives d’exploració cinematogràfica: explicar un món cada vegada més inintel·ligible.

Ý Berá - Aguas de Luz, Jessica Sarah Rinland, 2016, 16 mm a digital, 10 min; 2019, Jeff Zorrilla, 2019, 16 mm, 9 min; Aula magna, Andrés Denegri, 2013, 16 mm, 7 min; Tres bocetos de casa, Azucena Losana, 2020, Super-8 i 16 mm a digital, 6 min; Reflejo Nocturno I-IV, Benjamín Ellenberger, 2020, 16 mm, 10 min; Carta a Lady, Ariel Nahón, 2019, Super-8 a digital, 5 min; Ceniza verde, Pablo Mazzolo, 2019, 35 mm, 10 min.

Còpies cortesia dels artistes.

Un programa de Pablo Marín.

Aquesta activitat forma part de: Xcèntric 2021

Dijous 4 de febrer, 19 h

Més informació del programa Xcèntric clicant aquí

Informació pràctica:

Preu: 4€ (més comissió)

Entrada reduïda: 3€ (més comissió) per a menors de 25 anys, Carnet Jove, jubilats, família nombrosa i monoparental.

Entrada gratuïta per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (formació obligatòria), jubilats amb Targeta Rosa.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

CCCB

5 Carrer de Montalegre

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

No se hacen reembolsos

Guarda este evento

Evento guardado