10 €

Conditor Alme. 6é Festival de Música Antiga la Vila del Joy

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Vilamuseu

Carrer Colón, 57

03570 La Vila Joiosa

Spain

Política de reembolso

Política de reembolso

Contacta con el organizador para solicitar un reembolso.

La tarifa de Eventbrite no es reembolsable.

Descripción del evento
Cants i balls medievals, renaixentistes i populars en la llengua d'Ausiàs March, amb Alba Asensi, Abigail R. Horro i Efrén López

Acerca de este evento

El programa que presenten gira entorn de l'ús del valencià en la Música Antiga. Les peces seleccionades no pretenen estar emmarcades en una època o context concrets, el factor determinant és única i exclusivament la llengua i la seva història. És per això que en el programa es combinen cançons trobadoresques en occità i nadales renaixentistes de Bertomeu Càrceres amb fragments de ritus pagans i religiosos.

Tenint en compte el rigor històric, estem davant d'un programa prou heterodox que només pot tenir cabuda prenent com a punt de referència la llengua i la seua història en maridatge amb la música. El fet d'escollir el valencià està totalment relacionat amb el fet d'haver viscut gran part de les nostres vides a les comarques del sud valencià. Per a nosaltres, l'elaboració d'aquest programa és una manera de reunir el nostre gust per la Música Antiga amb el nostre interès per conèixer i redescobrir la cultura que ens és pròpia.

CONDITOR ALME

Alba Asensi, arpa i veu,

Abigail R. Horro, arpa, veu, flautes de bec i fídula

Efrén López, viola de roda, llaüts, arpa, veu i percussió.

PROGRAMA

Parlar de MÚSICA, CANTAR la llengua

Conditor alme, de Gracia Baptista (1557)

Un mosso apotacari, anònima del s. XVIII

Al nàixer de l’alba, de Joseph Lamarca

Soleta i verge estich, de Bertomeu Càrceres i Cepa (Cançoner de Gandia, s. XVI)

*Amb la seua versió profana, Soleta jo so ací, del Cançoner d’Uppsala

Bitayna Diridanya, anònim del s. XVII

Tau garçó, de l’ensalada La Trulla, de Bertomeu Càrceres (s. XVI)

Los set gotxs, del Llibre Vermell de Montserrat (s.XIV)

Imperayritz de la ciutat joyosa, del Llibre Vermell de Montserrat

Amours mi font (instrumental), Codex de Montpellier (s. XIII)

Amors mercé no sia, Cançoner Sant Joan de les Abadesses (s. XIII)

L'autrier jost'una sebissa, MARCABRÚ (s. XII)

Can vei lauzetta / Reis Glorios / Las grans beutatz, de

Bernart de VENTADORN / Guiraut de BORNELH / Arnaut de MAREUIL (s. XII-XIII)

A chantar, de Beatriz de Dia (1140-1212), en versió instrumental d’Alba Asensi

CONDITOR ALME

Conditor Alme naix de la unió de dos dones intèrprets i creadores: Alba Asensi i Abigail R. Horro. Ambdues són cantants i arpistes amb una inquietud interminable cap a la música, els instruments, les sonoritats diverses de cada època i un llarg etcètera. En aquesta ocasió estaran acompanyades del prestigiós músic valencià Efrén López, que ens portarà tot un món de sons al llaüt, guiterna, ud, arpa medieval, viola de roda, veu i percussió. Tots tres presentaran un programa sota el títol «Parlar de Música i Cantar la Llengua» amb cants, balls i llegendes medievals, renaixentistes i populars, escrites en la llengua d’Ausiàs March, d'Isabel de Villena, de Ramon Llull...

El concert serà a les 19h i durarà una mica més d'una hora. L'aforament de l'espai del Vilamuseu destinat al concert és de 180 persones, però complint amb les mesures de distanciament pel Covid-19, només podran assistir un màxim de 65 persones. No obstant, si venem les 65 entrades amb antelació, oferirem un segon concert el mateix dia i al mateix lloc a les 22h.

BIOGRAFIES

Alba Asensi, veu, arpa medieval i arpa barroca

Nascuda l'11 de desembre de 1989, a Alacant. El 2010 finalitza els estudis professionals de guitarra clàssica al conservatori "Guitarrista José Tomás" i els estudis universitaris de Magisteri Musical a la Universitat d’Alacant;. El 2013 descobreix l’arpa barroca espanyola de dos ordres, un model d’arpa molt particular que neix i es desenvolupa a Espanya. Aquest descobriment l'ha portat a cursar actualment estudis superiors de cant i arpa a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

La seua trajectòria musical ha pres dues direccions: la interpretació de Música Antiga i la Cançó d'Autor. En 2019 va presentar el seu primer àlbum com a cantautora al costat del contrabaixista Manolo López, on utilitza el timbre de l'arpa històrica en cançons contemporànies. Pel que fa a la Música Antiga, va començar el 2010 com a soprano en el Cor de Cambra Contrapunctum i actualment, forma part de l'Ensemble Semura Sonora i l'Orquestra Imperial de Mas de Flors. També col·labora en altres projectes de tradició com és El Cant de la Sibil·la celebrat cada any a Teulada.

Abigail Horro, arpa, veu, flautes de bec i fídula

Nascuda a la Corunya, comença molt jove els seus estudis de violí i cant líric, obtenint el títol superior de les dues especialitats a Alacant, el de Cant amb Premi Extraordinari de Fi de Carrera. El 2005 cursa estudis de flauta de bec i arpa antiga a Madrid. És llavors quan la seva carrera pren una altra direcció i s'uneix al grup de música medieval Puy de Sons d'Autrefois, al costat de Paloma Gutiérrez de l'Arroyo, Bill Cooley, Sara Mancuso i David Alegre, com a cantant i flautista de bec.

Durant diversos anys es trasllada a la Xina per estudiar guzheng (obtenint el Certificat "Arts Grade Examination of China" al Conservatori de Música de la Xina - 中国 ⾳ 乐 学院). Torna a la península ibèrica i funda, al costat de Rubén García Benito dues agrupacions especialitzades en l'estudi i difusió de la música i cultura xineses: Seda & Bambú i Todos los Tonos y Ayres. "El Clave de l'Emperador" és un dels programes més recents que han organitzat al costat del grup Iliber Ensemble, amb el qual van realitzar una gira a la Xina organitzada per l'Institut Cervantes i l'Ambaixada d'Espanya durant l'Any de Diego de Pantoja 2018. Ha treballat amb Veterum Ensemble i actualment forma part del grup DeMusica Ensemble.

Efrén López, llaüt, guiterna, ud, viola de roda, arpa, veu i percussions

Efrén López potser és un dels músics més internacionals que va créixer a Manises. Amb una llarga trajectòria musical i travessant nombrosos estils musicals, finalment ha desenvolupat la major part del seu repertori amb música d'arreu del món. Efrén destaca com a multi instrumentista virtuós, amb una visió amplíssima dels recursos instrumentals, musicals i sonors, i sempre sorprèn per la seua facilitat en l'execució i el seu gran valor compositiu. Ha treballat amb reconegudes figures del món de la música i els seus projectes personals han obtingut sempre un reconeixement internacional que el fan mereixedor d'un lloc destacat en el panorama de la música actual.

Ha editat treballs discogràfics propis sota els noms : Efrén López, EVO, Petrakis/López/Chemirani, Aman Aman, L'Ham de Foc i Sabir. Efrén López ha col·laborat amb els discos d'altres artistes com: Eduardo Talironte, Stelios Petrakis Trio, Kelly Thoma, Manolo Garcia, Ross Daly, Malva de Runa, Sandrina Monlezun, Celina da Piedade, Verdcel, Via Artis Konsort, Capella de Ministrers, Xavier Morant & Abraham Rivas, Loxandra Balladyna, Carles Dénia, Oni Wytars, Luqui Cinque & Hipertext Orchestra, Yeden, Vassilis Stavrakakis, Pep Gimeno «Botifarra», La Banda del Pepo, Al Andalus Project, Maria Laffitte, Chambao, L'Ham de Foc, Gàtaca, Malagüero i Miquel Gil.

CONDITOR ALME

Alba Asensi, arpa i veu,

Abigail R. Horro, arpa, veu, flautes de bec i fídula

Efrén López, viola de roda, llaüts, arpa, veu i percussió.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Vilamuseu

Carrer Colón, 57

03570 La Vila Joiosa

Spain

Política de reembolso

Contacta con el organizador para solicitar un reembolso.

La tarifa de Eventbrite no es reembolsable.

Guarda este evento

Evento guardado