Gratis

El com, el què i el per a què de l’avaluació de l’alumnat: evidències i pro...

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

CaixaForum

Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8

08038 Barcelona

Spain

Ver mapa

Descripción del evento

Descripción

Aquest és el portal d'inscripcions per assistir a la jornada presencialment. Si vols seguir-la per streaming, registra't aquí.


JORNADA QUÈ FUNCIONA EN EDUCACIÓ?

EL COM, EL QUÈ I EL PER A QUÈ DE L'AVALUACIÓ DE L'ALUMNAT: EVIDÈNCIES I PROPOSTES

BARCELONA, 14 DE MAIG DE 2018

Sovint associem l’avaluació de l’alumnat a la valoració que el professorat fa dels seus nivells competencials al final d’un període més o menys ampli (unitat didàctica, semestre o curs), des d’un plantejament qualificador i finalista. Tanmateix, fa temps que des de diferents corrents pedagògiques s’aposta per un altre tipus d’avaluació, que esdevingui un recurs per al progrés i la millora dels aprenentatges.

A ningú se li escapa, però, que unes i altres funcions, usos i instruments avaluatius estan actualment cridats a conviure en el dia a dia de les escoles i la pràctica docent. Avaluació formativa, sumativa, diagnòstica, finalista, estandarditzada o adaptada, interna o externa, normativa o autoreferenciada, qualificadora o facilitadora, etc., com es poden complementar? Com alinear-les amb un objectiu de millora dels aprenentatges? I amb un objectiu de rendició de comptes? Quines avaluacions funcionen millor per valorar i estimular els diferents tipus de competències (cognitives, socioemocionals, metacognitives) Pot l’avaluació diagnòstica estandarditzada alimentar l’avaluació formativa, i viceversa?

La finalitat d’aquesta jornada és donar resposta a aquests interrogants. Amb aquest propòsit, comptarem amb la presència de Janet Looney, qui oferiran la ponència marc de l’acte. La jornada inclourà la presentació de l’article “És l’avaluació un mecanisme de millora del rendiment escolar?” (Què funciona en educació, 9), elaborat per Sheila González, així com diferents contribucions i espais de debat al voltant d’aquests temes.

Descarrega't el programa complet

Per a més informació, visita el web de la Jornada o contacta'ns al correu jornades@ivalua.cat.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

CaixaForum

Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8

08038 Barcelona

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado