Gratis

Entremestres amb Cristina Fernández Cubas

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Laboratori de Lletres

39 Carrer Casp, principal 2 - A

08010 Barcelona

Spain

Ver mapa

Descripción del evento

Descripción

Ja tenim data per la nova sessió de l'Entremestres del Laboratori de Lletres, xerrades disteses i properes amb autors reconeguts. Aquesta vegada tindrem el plaer de rebre una de les veus més importants de la narrativa breu en castellà: Cristina Fernández Cubas. Com sempre, l’event es durà a terme al Laboratori de Lletres i podeu reservar la vostra invitació.

Cristina Fernández Cubas (Arenys de Mar, Maresme, 1945) és una escriptora i periodista catalana, una de les més destacades autores del relat breu en la literatura espanyola.

Va publicar el seu primer volum de contes, La meva germana Elba, el 1980, al qual li han seguit: Los altillos de Brumal (1983), El ángulo del horror (1990), Con Ágata en Estambul (1994), Parientes pobres del diablo (2006, premi Setenil 2006). L'any 2009, la seva recopilació Todos los cuentos va rebre els premis Ciutat de Barcelona, Salambó, Qwerty i Tormenta, entre d'altres.

És també autora de novel·les —El año de Gracia i El columpio—, una obra de teatre —Hermanas de sangre— i un llibre de memòries narrades, Cosas que ya no existen (Premio NH Hoteles para Cuentos, 2001), recuperado el 2011 per Tusquets Editores. La seva novel·la El año de Gracia va inspirar al compositor Albert Sardà l'òpera del mateix nom, i fou estrenada a Alacant al setembre de 1992 en el VII Festival de Música Contemporània, dirigida per Joan Lluís Bozzo.

El 2013 va decidir utilitzar el pseudònim de Fernanda Kubbs per la seva novel·la La puerta entreabierta, sobre una periodista escèptica que en visitar a una vident pateix una transformació inesperada.

Fernández Cubas es val dels models de la narració fantàstica per enfrontar als seus personatges —principalment femenins— a unes atmosferes inquietants, plenes de suggestions, un joc en el qual el lector és part activa del desxiframent de les claus i dels silencis, del desvelament de les raons últimes de les psicologies i conductes.

El 2016 li va ser concedit el Premio Nacional de Narrativa i el Premi de la Crítica de Narrativa castellana 2015 pel seu llibre de relats La habitación de Nona.

La seva obra està traduïda a deu idiomes.

ESP:

Ya tenemos data para la nueva sesión del Entremestres del Laboratori de Lletres, charlas distendidas y cercanas con autores reconocidos. En esta ocasión tendremos el placer de recibir a una de las voces más importantes de la narrativa breve en castellano: Cristina Fernández Cubas. Como siempre, el evento se llevará a cabo en el Laboratori de Lletres y podemos reservar su invitación.

Cristina Fernández Cubas (Arenys de Mar, Maresme, 1945) es una escritora y periodista catalana, una de las más destacadas autoras del relato breve en la literatura española.

Publicó su primer volumen de cuentos, Mi hermana Elba, el 1980, seguidos de: Los altillos de Brumal (1983), El ángulo del horror (1990), Con Ágata en Estambul (1994), Parientes pobres del diablo (2006, premio Setenil 2006). El 2009 su recopilación Todos los cuentos recibió los premios Ciutat de Barcelona, Salambó, Qwerty y Tormenta, entre otros.

Es también autora de novelas El año de Gracia y El columpio—, una obra de teatro —Hermanas de sangre— y un libro de memorias narradas, Cosas que ya no existen (Premio NH Hoteles para Cuentos, 2001), recuperado el 2011 por Tusquets Editores.

El 2013 decidió utilizar el pseudónimo Fernanda Kubbs por su novela La puerta entreabierta, sobre una periodista escéptica que al visitar a una vidente sufre una transformación inesperada.

El 2016 le fue concedido el Premio Nacional de Narrativa y el Premio de la Crítica de Narrativa castellana 2015 por su libro La habitación de Nona.

Su obra está traducida a diez idiomas.

Preguntas frecuentes

¿Cómo puedo contactar con el organizador si tengo preguntas?

Telf. 93 396 37 19
cursos@laboratoridelletres.com

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Laboratori de Lletres

39 Carrer Casp, principal 2 - A

08010 Barcelona

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado