Gratis

Ètica amb les màquines. LUIS MONTERO

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Museu del calçat i de la indústria

223 Avinguda del General Luque

07300 Inca

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
Que les màquines, aquest conjunt d’IA, robots i algorismes tenen cada vegada més pes en les nostres vides no ho dubta ningú

Acerca de este evento

Que les màquines, aquest conjunt d’IA, robots i algorismes tenen cada vegada més pes en les nostres vides no ho dubta ningú. Des de la gestió del trànsit aeri fins a diagnòstics mèdics estan produïts per màquines. I, al mateix temps, tots els pensadors s'obstinen a parlar d'ètica per a les màquines, projectant en elles pautes morals més o menys encertades. A "Ètica amb les màquines" Luis Montero proposa un canvi de perspectiva. Atès que les màquines ja són aquí i no se n'aniran, potser hauríem de pensar models ètics que les incloguessin. Que les sumassin als nostres respectius projectes ètics per aconseguir allò que anomenam "una vida millor". Que pensen en elles i no enfront d’elles o per a elles. A partir del que planteja al darrer capítol i conclusió del seu llibre Dejad que las máquinas se acerquen a mí, Luis Montero intenta traçar un projecte ètic en el qual les màquines ens serveixin com a referència per millorar les nostres vides o, almenys, no empitjorar-les.

Luis Montero

FORMACIÓ

Va néixer en el 65. Va estudiar Publicitat i Filosofia i Lletres. Ha viscut a Madrid, Nova York, Londres, Frankfurt, Marràqueix, Benarés i ara a Palma. Va treballar com a director creatiu en Tiempo BBDO, com a director de Planificació Estratègica i director d'Usabilitat a Teknoland, fundà The Cocktail i va ser Chief Philosophical Officer a Soulsight; amb clients com Movistar, Vodaphone, Santander, BBVA, Sabadell, Bankinter, Campofrío, Sodexo, Viesgo, Engie, IKEA, Mahou, AXA, etc. en projectes a Espanya, UE, Gran Bretanya, EUA i Amèrica Llatina i l'Índia.

EXPERIENCIA

Va participar en la primera antologia sobre el futur de les interfícies en castellà. Va publicar els assajos Las políticas del diseño i Sobre eso que hoy llaman educación, i les novel·les sobre la construcció de la identitat: Artrópodos, Feliz Año Nuevo i Clon. Ha escrit els assajos d’ontotecnologia Mundo-hecho i Dejad que las máquinas se acerquen a mí. Ha impartit cursos sobre ètica, disseny i tecnologia a Instituto de Empresa, ELISAVA, Miami Ad School, Tracor i Instituto Tramontana.

A més, és copromotor de la iniciativa Tamagotchi, espai de reflexió sobre el futur mediat per la tecnologia, i ha col·laborat a mitjans com El País, reflexionant sobre economia política, i amb El Economista, sobre tecnologia. Darrerament col·labora amb la revista El Estado Mental. També fa classes de postgrau, sobre filosofia i disseny. I, a vegades, fa xerrades, últimament sobre dos temes que es relacionen: l'impacte de la tecnologia en la societat i ètica i models de negoci.

I, el més important, té dues filles meravelloses.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Museu del calçat i de la indústria

223 Avinguda del General Luque

07300 Inca

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado