Finestres - Cicle: Jocs de rol: manual d'usuari

Panel de acciones

Finestres - Cicle: Jocs de rol: manual d'usuari

Un cicle d’Albert Monteys per endinsar-nos en la narrativa dels jocs de rol.

Cuándo y dónde

Fecha y hora

Ubicación

Llibreria Finestres Diputació 249 08007 Barcelona Spain

Mapa y direcciones

Cómo llegar

Política de reembolso

Contacta con el organizador para solicitar un reembolso.
La tarifa de Eventbrite no es reembolsable.

Acerca de este evento

Des que l’any 1974 es publiqués el primer joc de rol (Dungeons and Dragons, de Gary Gygax), el gènere ha evolucionat i s’ha esbrancat en moltíssimes direccions, a voltes tornat als orígens i a voltes generant propostes lúdiques experimentals que s’allunyen radicalment dels apriorismes que hom pot tenir sobre aquests jocs. Un grup de persones, assegudes a una taula creant una història col·laborativament a partir d’unes regles que volen simular no només la realitat, sinó també l’estructura de la ficció: amb aquest potencial, és lògic que les propostes s’hagin multiplicat més enllà d’un gènere fantàstic que segueix inexorablement lligat als jocs de rol —fenòmens com E.T. o Stranger Things hi han ajudat, a fixar aquest imaginari.

A Jocs de rol: Manual d’usuari parlarem de la història dels jocs de rol, passant per les principals escoles fins a arribar a l’escena actual, on conviuen des de jocs amb esperit de blockbuster fins a propostes indie d’esperit underground, a més d’un moviment de fanzines més vital i militant que mai. Durant les tres primeres sessions, analitzarem les eines que els jocs fan servir per a emular la mecànica de la ficció i els lligams amb la literatura, el cinema o els còmics. Clourem el cicle amb una sessió especial: com no podia ser d’altra manera, jugarem una partida de rol.

***

1ª sessió: Repàs històric, de Dungeons and Dragons a l’escena de fanzines actual.

2ª sessió: El manual de rol com a lectura, com a objecte, com a eina.

3ª sessió: La ficció i els jocs de rol. Mecàniques per reproduir estructures de ficció.

4ª sessió: Juguem una partida de rol?

***

Albert Monteys (Barcelona, 1971) és un autor de còmic català, conegut sobretot pels seus treballs per al setmanari satíric El Jueves, revista de la qual va ser director del 2006 al 2011. És guanyador dels premis a l’Autor Revelació (1997), al Millor Guió (2006) i a la Millor Obra (2019) del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. És un dels dibuixants més reconeguts internacionalment, sobretot degut a la repercussió al mercat americà dels seus últims treballs: Univers, Solid State i Matadero Cinco. El 2021, l’editorial Mai Més va girar al català un dels seus primers títols: Calavera Lunar. Vinyetes a banda, els jocs de rol i els jocs de taula són dues de les passions que més hores ocupen a l’Albert.

80 €