120 € – 140 €

Finestres - Club lectura: «Mons imaginats: ciència ficció en clau femenina»

Panel Acciones y detalles

120 € – 140 €

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Llibreria Finestres

Diputació 249

08007 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Política de reembolso

Contacta con el organizador para solicitar un reembolso.

La tarifa de Eventbrite no es reembolsable.

Descripción del evento
«Mons imaginats: ciència ficció en clau femenina» amb Inés Macpherson

Acerca de este evento

Dates: 7 d'octubre, 11 de novembre, 9 de desembre, 13 de gener, 10 de febrer, 10 de març, 7 d'abril, 5 de maig i 2 de juny

________________________________________

En aquest club es comentaran nou obres clau del fantàstic escrites per dones de totes les èpoques i literatures, de Mary Shelley a Carme Torres o Ana Galvañ.

Sessions

— 7/10: Frankenstein, de Mary Shelley (La Magrana/Butxaca): per a alguns, aquesta és l’obra fundacional de la ciència-ficció, un clàssic que també entronca amb el terror gòtic i el fantàstic, una reflexió fascinant sobre la moral científica, la creació i la destrucció de la vida.

— 11/11: Terra d'elles, de Charlotte Perkins Gilman (Laertes)

— 9/12: Els desposseïts, d’Ursula K. Le Guin (Raig Verd): un clàssic d’una escriptora considerada com un dels noms femenins més importants de la seva època; un referent del gènere que, amb aquest llibre, ens ofereix una reflexió complexa sobre l’ésser humà, el poder, les relacions, la desigualtat... Ciència-ficció, utopies, distopies, llenguatge i política.

— 13/01: Mujer al borde del tiempo, de Marge Percy (Consonni): un clàssic de la literatura especulativa i feminista. Dura i complexa, aquesta novel·la ens permet observar dos futurs on s’exploren temes racials, polítics i de gènere.

— 10/02: Alba, d’Octavia E. Butler (Mai Més): una novel·la exquisida que reflexiona sobre la nostra manera d’entendre i relacionar-nos amb aquell que és diferent, però sobretot que ens pregunta sobre allò que ens fa humans, sobre la nostra essència, sobre les nostres pors i les nostres limitacions.

— 10/03: Llengua materna, de Suzette Haden Leigh (Chronos): aquest llibre, escrit a la dècada de 1980, és un dels clàssics de la novel·la de ciència-ficció feminista. És una història profunda, que ens parla d’una societat distopica i patriarcal, però també de la possibilitat de canvi. Parla del gènere, però també de la comunitat, de l’empatia i de la importància del llenguatge com a eina que construeix pensament.

— 7/04: Binti, de Nnedi Okorafor (Raig Verd): una novel·la que s’emmarca en la corrent de l’afrofuturisme, una corrent que explora la intersecció entre la diàspora africana i la tecnologia. Ciència-ficció, imaginació, tecnologia, alliberació, tradició i la possibilitat de ser qui un ha de ser. Una porta per descobrir altres mirades que s’allunyen de la visió occidental de la ciència-ficció.

— 5/05: La mutació sentimental, de Carme Torres (Pagès Editors): una novel·la que ja és un clàssic del gènere de la ciència-ficció en català; una magnífica porta d’entrada per descobrir a les autores de casa de la mà de Carme Torres, una escriptora que sap parlar de robòtica, d’allò que ens fa humans i dels perills, no de la tecnologia, sinó de la nostra manera de relacionar-nos amb ella.

— 2/06: Pulse enter para continuar, d’Ana Galvañ (Apa-Apa): un còmic curiós, inspirat en una novel·la curta de John Varley, que explora la ciencia-ficció de forma subtil, per reflexionar sobre la nostra realitat. Una proposta gràfica i cromática interessant que pot demostrar altres maneres d’entendre el gènere.

Inés Macpherson

Inés Macpherson (Barcelona, 1982), és llicenciada en Filosofia i des del 2010 treballa al món editorial com a lectora, correctora i redactora. Paral·lelament es dedica a la narració oral des del 2003, terreny on s’ha especialitzat en el conte literari i d’autor. Col·labora a La Vanguardia parlant de llibres. Ha participat a diverses antologies de contes: 20 relats de la fi del món (2012) i Somnis (2016), amb l’editorial Otros Mundos, i Extraordinàries i Contes per al (des)confinament, amb Males Herbes.També ha participat en el llibre homenatge a Ray Bradbury, Paper cremat, publicat per Apostroph.

PACK DE BENVINGUDA FINESTRES!*

Inclou:

— Matrícula al club de lectura «Este libro da hambre» con Mónica Escudero.

— Primer llibre del club.

— Llibreta i llapis Finestres.

— Targeta client Finestres.

*El Pack de Benvinguda Finestres té el valor de 140€. La matrícula normal té el valor de 120€.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Llibreria Finestres

Diputació 249

08007 Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Contacta con el organizador para solicitar un reembolso.

La tarifa de Eventbrite no es reembolsable.

Organizador Llibreria Finestres

Organizador de Finestres - Club lectura: «Mons imaginats: ciència ficció en clau femenina»

Guarda este evento

Evento guardado