Gratis

Varias fechas

Itinerari Exposició Internacional 1929

Panel Acciones y detalles

Gratis

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Barcelona

Avinguda Rius i Taulet 5

08172 Barcelona

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
La Ruta de l’Exposició internacional de 1929 recorre els vestigis que perduren a la muntanya a banda dels grans edificis que tothom coneix.

Acerca de este evento

L’Exposició Internacional de 1929 s’acosta al centenari. Va ser un dels grans esdeveniments que va viure Barcelona al llarg del segle XX. Va deixar petjada. A través d’una passejada, la reviurem des d’una triple vessant temporal: l’abans de 1929, el 1929 i el després de 1929.

Iniciarem el recorregut explicant la proposta d’una nova exposició a la ciutat i tots els preparatius abans de la seva inauguració: tria del lloc, expropiacions, projecte d’urbanització de Montjuïc, primeres construccions i ajornaments.

Situarem la ubicació dels diferents palaus, pavellons, la Font Màgica, els establiments de restauració, les instal·lacions esportives i altres edificis destinats a serveis. Posarem èmfasi en tot els edificis que va romandre dempeus després del gran esdeveniment i que van acollir Fires de Mostres i salons monogràfics fins l’actualitat.

El recorregut s’inicia a la Casa de la Premsa, a l’avinguda Rius i Taulet, segueix per les escales del passeig Forestier on es distingeixen restes de l’antic funicular, s’enfila fins l’ermita de Santa Madrona, al costat del Palau Nacional, per descriure els pavellons comercials que s’hi trobaven, continua per la Fuixarda on s’evoca el palau de la Química que després va allotjar els estudis Orphea, baixa pel Poble espanyol i finalitza a la font màgica.

La durada d’aquest itinerari és de 3 hores i els participants reben també informació gràfica de les característiques físiques de l’Exposició. La Ruta la condueix Josep Fabra, membre del Centre d’Estudis Històrics del Poble-sec.


		Imagen de Itinerari Exposició Internacional 1929
Comparte con tus amigos

Ubicación

Barcelona

Avinguda Rius i Taulet 5

08172 Barcelona

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado