La cicatriu colonial.Conversa amb Behrouz Boochani
Información sobre el evento
Acerca de este evento
CATALÀ
El 2013 Boochani va haver d’abandonar l’Iran, perseguit per defensar la cultura i identitat kurda. Després d’intentar arribar a Austràlia en un vaixell que va naufragar, el govern australià el va empresonar durant sis anys a l’Illa de Manus, en un centre de detenció a 300 quilòmetres de la costa de Papua Nova Guinea, on centenars de refugiats han vist vulnerats els seus drets humans. Aïllat en aquesta presó enmig del Pacífic, l’escriptor hi va escriure el llibre Cap altre amic que les muntanyes (Raig Verd, 2020), un relat colpidor i poètic sobre com el poder polític és capaç de negar el dret a viure a aquells que busquen asil i solidaritat. Es pot construir una societat oberta si les seves fronteres no ho són? Quina relació hi ha entre el colonialisme i la migració forçosa?
L’acte celebra la concessió del premi Veu Lliure-PEN Català 2020 a Behrouz Boochani. Comptarà amb la participació de Blanca Garcés, investigadora sènior de l’àrea de migracions i coordinadora de recerca del CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs), i de Ricardo Garcia Vilanova, fotògraf especialitzat en zones de conflicte i autor del llibre The Libyan Crossroad. La conversa estarà moderada per la periodista Mercè Folch, directora del programa de ràdio «Solidaris».
Behrouz Boochani participa per videoconferència.
Modera: Mercè Folch
Participants: Behrouz Boochani, Ricard Garcia Vilanova, Blanca Garcés
L'entrada a aquesta activitat permet la visita a l'exposició de William Kentridge. El que no està dibuixat fins el 20 de febrer 2021.
Informació pràctica:
Preu: 3€ (més comissió)
Entrada gratuïta per a Amics del CCCB, aturats, carnet Docent (formació obligatòria), jubilats Targeta Rosa.
Aforament limitat segons la normativa sanitària vigent. Recomanem comprar l'entrada prèviament en línia.
Idioma: Anglès
Traducció simultània: anglès - català
Cicle La cicatriu colonial
Reserva les teves entrades per a la última sessió del cicle: 14 desembre, 18h30, Conversa amb Aída Bueno.
CASTELLANO
En 2013 Boochani tuvo que abandonar Irán, perseguido por defender la cultura y la identidad kurda. Después de intentar llegar a Australia en un barco que naufragó, el gobierno australiano lo encarceló durante seis años en la Isla de Manus, en un centro de detención a 300 kilómetros de la costa de Papúa Nueva Guinea, donde cientos de refugiados han visto vulnerados sus derechos humanos. Aislado en esta prisión en medio del Pacífico, el escritor escribió el libro Sin más amigos que las montañas (Rayo Verde, 2019), un relato estremecedor y poético sobre cómo el poder político es capaz de negar el derecho a vivir a aquellas personas que buscan asilo y solidaridad. ¿Se puede construir una sociedad abierta si sus fronteras no lo son? ¿Cuál es la relación entre el colonialismo y la migración forzosa?
El acto celebra la concesión del premio Voz Libre-PEN Catalán 2020 a Behrouz Boochani. Contará con la participación de Blanca Garcés, investigadora senior del área de migraciones y coordinadora de investigación del CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs), y de Ricardo Garcia Vilanova, fotógrafo especializado en zonas de conflicto y autor del libro The Libyan Crossroad. La conversación estará moderada por la periodista Mercè Folch, directora del programa de radio «Solidaris».
Behrouz Boochani participa por videoconferencia.
Modera: Mercè Folch
Participantes: Behrouz Boochani, Ricard Garcia Vilanova, Blanca Garcés
La entrada a esta actividad permite visitar la exposició de William Kentridge hasta el 20 de febrer 2021.
Información práctica:
Precios:
Entrada general, 3 € (más comisión)
Gratuito - Amigos del CCCB, parados, carnet de docente de la Generalitat y jubilados con la Tarjeta Rosa. i carnet de discapacidad.
Aforo limitado según la normativa sanitaria vigente. Recomendamos comprar la entrada anticipadamente en línea.
Idioma: Inglés
Traducción simultánea inglés - catalán.
Ciclo La cicatriz colonial
Reserva tu entrada para la última sesión del ciclo:14 diciembre, 18h30, Conversación con Aída Bueno.