Gratis

Monet, la vida en colors

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Baraka Club de Viatges

Carrer d'Entença 218

08029 Barcelona

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
L'abans i el després de la història de l'art es representa en la figura d'aquest genial pintor, pare oficial de l'impressionisme.

Acerca de este evento

Els seus inicis com a dibuixant i caricaturista no donen pistes de la riquesa cromàtica i capacitat d'abstracció que aconseguiria al cap dels anys. Tampoc res no feia sospitar aquesta evolució, quan els seus referents eren Delacroix, Corot o Daubigny. Però la seva forma de viure i d'experimentar amb la immediatesa del traç decidit i més insinuador que detallista, els van portar a formar un grup de pintors a l'aire lliure que, ja fos als boscos de Fontainebleau com a les rives de rius i mars, creant obres que serien refusades un cop i altre en els renombrats salons d'art de l'època. La seva obsessió per captar la llum efímera com a motor transformador del paisatge el veiem des de la seva obra "Impression: soleil lévant" fins a les series que, infinitament, mostren els nenúfars de la seva casa de Giverny, o la Catedral de Rouen.

Mercè Riera

Historiadora de l’art, divulgadora cultural i Guia Oficial de Catalunya. Realitza diferents tasques de gestió cultural en l’àmbit privat relacionades amb la docència i la divulgació, fent cursos i conferències per entitats de la ciutat com Biblioteques o Museus. Per altra banda, és autora d’un extens programa de rutes i itineraris culturals per Catalunya, Espanya, França i Itàlia, i creadora del programa de viatges “Escapades d’Art”, amb els que col·labora assíduament amb Te de Tertúlia com a guia especialista acompanyant. També és autora de diferents publicacions i articles vinculats al món de l’art.

Xerrada cultural del cicle "Grans mestres de la Pintura", organitzada per Te de Tertúlia i Baraka Club de Viatges.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Baraka Club de Viatges

Carrer d'Entença 218

08029 Barcelona

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado