Ventas terminadas

Narrar sense odi, odi sense narrar / Contar sin odio, odio sin contar

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Facultat de Comunicació

Universitat Autònoma de Barcelona

08193 Cerdanyola del Vallès

Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Política de reembolso

Reembolsos hasta 1 día antes del evento

Descripción del evento

Descripción

(CASTELLANO ABAJO)

ESCOLA ITINERANT DE COMUNICACIÓ

JORNADA 3 - BARCELONA

La Xarxa d'Investigació en Comunicació Comunitària, Alternativa i Participativa inaugura la seva Escola Itinerant amb els seminaris "Narrar sense odi, odi sense narrar. Visibilitat i contra-narratives del discurs de l'odi en els mitjans per a futurs periodistes ". Aquesta edició comptarà amb diverses jornades a Madrid, Sevilla i Barcelona.

Per a la jornada de Barcelona hi ha la següent agenda:


DIVENDRES 15 DE DESEMBRE - FACULTAT DE COMUNICACIÓ - SALA DE GRAUS 7 (veure plànol).

08.30 a 9.00: Arribada de participants i registre.

09.00 a 9.30: Benvinguda i presentació general de la jornada (Miriam Meda, Xarxa d'Investigació en Comunicació Comunitària, Alternativa i Participativa - RICCAP).

09.30 a 10.15: Ponència d'obertura “Com la cobertura de conflictes i crisis influeix en el discurs de l'odi” (Xavier Giró, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona i Director del grup de recerca Observatori de la Cobertura de Conflictes).

10.15 a 10.45: Pausa-cafè.

10.45 a 13.00: Taula rodona d'experts: “Llibertat d'expressió vs. discurs de l'odi: passos i fronteres”.

 • Modera: Ramon Tena Pera (membre del pool de formadors del Consell d'Europa, impulsor del bloc Andorra Mediació i Director del projecte Dialoga.

 • Especialista universitària per confirmar.

 • Dardo Gómez, periodista i membre del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) i de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP).

 • Nils Brock, Doctor en Ciència Política, investigador i periodista independent.

13.00 a 14.30: Dinar.

14.30 a 16.00: Grups de treball A i B - Facultat de Comunicació (Sala de Graus 7 i Sala 9) (veure plànol).


 • Grup A:"Vídeo participatiu: trencant esquemes verticals de comunicació i discursos d'integració" (Maria Aizpuru, experta en metodologia de vídeo participatiu, realitzadora independent i investigadora).

 • Grupo B:"Testimoni ètic en el documental i el video-activisme. Com representem als altres?" (Griselda Vilar Sastre, Universitat Jaume I de Castelló).

16.00 - 16.30: Pausa-cafè.

16.30 a 18.00: Grups de treball A i B (intercanvi de tallers) - Facultat de Comunicació (Sala de Graus 7 i Sala 9).

 • Grup B:"Vídeo participatiu: trencant esquemes verticals de comunicació i discursos d'integració" (Maria Aizpuru, experta en metodologia de vídeo participatiu, realitzadora independent i investigadora).

 • Grup A:"Testimoni ètic en el documental i el video-activisme. Com representem als altres?" (Griselda Vilar Sastre, Universitat Jaume I de Castelló).

18.00 a 18.30: Conclusions de la jornada.
ESCUELA ITINERANTE DE COMUNICACIÓN

JORNADA 3 - BARCELONA

La Red de Investigación en Comunicación Comunitaria, Alternativa y Participativa inaugura su Escuela Itinerante con los seminarios “Contar sin odio, odio sin contar. Visibilidad y contra-narrativas del discurso del odio en los medios para futuros periodistas”. Esta edición contará con varias jornadas en Madrid, Sevilla y Barcelona.

Para la jornada de Barcelona contamos con la siguiente agenda:


VIERNES 15 DE DICIEMBRE - FACULTAD DE COMUNICACIÓN - SALÓN DE GRADOS 7 (ver mapa).

08.30 a 9.00: Llegada de participantes y registro.

09.00 a 9.30: Bienvenida y presentación general de la jornada (Miriam Meda, Red de Investigación en Comunicación Comunitaria, Alternativa y Participativa - RICCAP).

09.30 a 10.15: Ponencia de apertura “Cómo la cobertura de conflictos y crisis influye en el discurso del odio” (Xavier Giró, profesor de la Universidad Autónoma de Barcelona y Director del grupo de investigación Observatorio de la Cobertura de Conflictos).

10.15 a 10.45: Pausa-café.

10.45 a 13.00: Mesa redonda de expertos: “Libertad de expresión vs. discurso del odio: pasos y fronteras”.

 • Modera: Ramon Tena Pera (miembro del pool de formadores del Consejo de Europa, impulsor del blog Andorra Mediació y Director del proyecto Dialoga.

 • Especialista universitaria por confirmar.

 • Dardo Gómez, periodista y miembro del Sindicato de Periodistas de Cataluña (SPC) y de la Federación de Sindicatos de Periodistas (FeSP).

 • Nils Brock, Doctor en Ciencia Política, investigador y periodista independiente.

13.00 a 14.30: Comida.

14.30 a 16.00: Grupos de trabajo A y B- Facultad de Comunicación (Salón de Grados 7 y Sala 9) (ver mapa).

 • Grupo A: “Vídeo participativo: rompiendo esquemas verticales de comunicación y discursos de integración” (María Aizpuru, experta en metodología de vídeo participativo, realizadora independiente e investigadora).

 • Grupo B: "Testimonio ético en el documental y el video-activismo ¿Cómo representamos al otro?" (Griselda Vilar Sastre, Universidad Jaime I de Castellón).

16.00 a 16.30: Pausa-café.

16.30 a 18.00: Grupos de trabajo A y B (intercambio de talleres) - Facultad de Comunicación (Salón de Grados 7 y Sala 9).

 • Grupo B:“Vídeo participativo: rompiendo esquemas verticales de comunicación y discursos de integración” (María Aizpuru, experta en metodología de vídeo participativo, realizadora independiente e investigadora).

 • Grupo A:"Testimonio ético en el documental y el video-activismo ¿Cómo representamos al otro?" (Griselda Vilar Sastre, Universidad Jaime I de Castellón).

18.00 a 18.30: Conclusiones de la jornada.

Aquestes jornades formen part d'un dels projectes més ambiciosos -i necessaris- que persegueix RICCAP: la creació i manteniment d'una Escola Itinerant de Comunicació que aglutini tant a centres d'ensenyament com a professionals i societat civil. Un espai d'intercanvi que es pugui desplaçar allà on es necessiti i que constitueixi un lloc en el qual aprendre, debatre i consensuar solucions a problemes actuals de la comunicació i del periodisme.

Dóna suport en el finançament d'aquestes jornades: Secretaria d'Estat d'Afers Exteriors - Direcció General de Nacions Unides i Drets Humans - Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació.


Estas jornadas forman parte de uno de los proyectos más ambiciosos -y necesarios- que persigue RICCAP: la creación y mantenimiento de una Escuela Itinerante de Comunicación que aglutine tanto a centros de enseñanza como a profesionales y sociedad civil. Un espacio de intercambio que se pueda desplazar allí donde se necesite y que constituya un lugar en el que aprender, debatir y consensuar soluciones a problemas actuales de la comunicación y del periodismo.

Apoya en la financiación de estas jornadas: Secretaría de Estado de Asuntos Exteriores – Dirección General de Naciones Unidas y Derechos Humanos - Ministerio de Asuntos Exteriores y Cooperación.
Col·laboren en l'organització / Colaboran en la organización:


Donen suport / Apoyan la organización:Fecha y hora

Ubicación

Facultat de Comunicació

Universitat Autònoma de Barcelona

08193 Cerdanyola del Vallès

Barcelona

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Reembolsos hasta 1 día antes del evento

Guarda este evento

Evento guardado