"Objectes de la recerca": xerrada amb Josep Maria Trigo (ICE-CSIC i IEEC)

"Objectes de la recerca": xerrada amb Josep Maria Trigo (ICE-CSIC i IEEC)

Panel Acciones y detalles

Gratis

Fecha y hora

Ubicación

Delegación del CSIC en Cataluña

15 Carrer de les Egipcíaques

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Aquesta xerrada, de l'investigador Josep Maria Trigo (ICE-CSIC i IEEC), té lloc en el marc de la iniciativa "Objectes de la recerca".

Acerca de este evento

La nostra comprensió de la composició química i mineralògica dels meteorits resulta essencial per plantejar-se l'enorme repte de pal·liar futurs encontres amb asteroides i cometes. Un pas endavant encetat des del nostre grup de recerca a l'Institut de Ciències de l'Espai (CSIC-IEEC) ha estat l'aplicació de diverses tècniques de l'anàlisi de materials a meteorits.

Així, per exemple hem quantificat certes propietats físiques claus, entre elles les mecàniques, de les roques que ens arriben d'aquests cossos. Hem posat en pràctica això de cara al coneixement requerit per al repte internacional que suposa la missió DART de la NASA que impactarà l'asteroide Dimorphos el pròxim 26 de setembre de 2022.

Tant en aquesta missió com en HERA de l'ESA formem part de l'equip científic i pretenem explorar l'asteroide binari Didymos, de la que Dimorphos és el seu satèl·lit. Aquesta xerrada pretén explicar la recerca que fem de meteorits i la seva aplicació a diverses tècniques per desviar, explorar i desenvolupar futures tècniques d'utilització in situ de recursos (ISRU).

Finalitzaré la xerrada parlant del meu nou llibre "La Terra en perill: l'impacte d'asteroides i cometes" que intenta sintetitzar moltes de les qüestions que el públic fa sobre aquests astres.

"Objectes de la recerca" és una iniciativa de la Delegació del CSIC a Catalunya que exhibeix materials de recerca dels nostres centres. Actualment, a la delegació pot trobar-se exposat el meteorit Sikhote-Alin juntament amb altres meteorits i materials de l'investigador Josep Maria Trigo. Es poden visitar fins al 2 de setembre de 2022.

Compartir con amigos