Gratis

prsentació del llibre Swing, swing, swing

Panel Acciones y detalles

Gratis

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Carrer Sant Antoni, 5

5 Carrer Sant Antoni

17320 Tossa de Mar

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
Presentació del llibre Swing, swing, swing conversaran Jaume Lleonart i Jordi Martí-Rueda

Acerca de este evento

Quan a Louis Armstrong li van posar una corneta a les mans perquè despertés tot l’orfenat, amb la primera nota va entendre que havia nascut per ser músic. Ella Fitzgerald vivia al carrer, vestia parracs i duia sabates d’home, però es va jurar que un dia faria seus els escenaris. En plena allau de repressió racista, el veïnat de Harlem va ser capaç d’inventar el ball més excitant dels anys trenta. Als camps de concentració nazis, hi havia joves que cantaven swing a mitja veu per sobreviure dia a dia. I, moltes dècades després, a la Nova Orleans devastada pel Katrina i la negligència política, centenars de persones es conjuraven entre les runes perquè les trompetes, les tubes i els timbals els ajudessin a reconstruir les seves vides.

A Swing, swing, swing, Jordi Martí-Rueda ens ofereix un vibrant mosaic de relats entrellaçats que evidencien que el swing i el lindy hop van ser molt més que una música i un ball. Un viatge apassionant que ens transporta a Louisiana, Nova York, Chicago, la França ocupada o l’Alemanya nazi per reviure les extraordinàries històries dels homes i les dones que van revolucionar les pistes de ball mentre desafiaven el racisme, el feixisme i el masclisme. Vides de jazz, rebel·lia i ball que ens han deixat un llegat extraordinari: com obrir escletxes d’esperança en temps de foscor.

Jordi Martí-Rueda

Jordi Martí-Rueda és escriptor i historiador. El 2014 va publicar Tocats pel vent. Cinc històries humanes de les Brigades Internacionals i la Guerra Civil (Pagès Editors), que va merèixer el premi Liberisliber de no-ficció 2015 i es va traduir al castellà com a Cinco rebeldes (Editorial Milenio). El 2020 va publicar Brigadistes. Vides per la llibertat (Tigre de Paper), un recull de seixanta relats escrits des de l’emoció i el compromís. Ha treballat en el sector editorial i en diversos projectes de memòria històrica. Actualment ho fa a la Direcció General de Memòria Democràtica.


		Imagen de prsentació del llibre Swing, swing, swing
Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Carrer Sant Antoni, 5

5 Carrer Sant Antoni

17320 Tossa de Mar

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado