Gratis

Setmana #OpenData del Baix Llobregat 2019

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Citilab

s/n Plaça de Can Suris

08940 Cornellà de Llobregat

Spain

Ver mapa

Descripción del evento

Descripción

L'última setmana de Juny, torna la Setmana #OpenData que organitzem des de l’OpenDataLab, juntament amb el Citilab de Cornellà, per tercer any consecutiu. Aquesta Setmana #OpenData del Baix Llobregat es centrarà en el valor de les dades obertes per la innovacio pública, social i económica. Sabem com reutilitzar dades obertes per assolir innovació en el terreny public, social i a l’àmbit de l’empresa? Els propers 26 i 27 de Juny, l’Open Data estarà molt present al Citilab.

El dimecres 26 de Juny s’iniciarà la setmana amb un workshop a les 9:30 amb una hora i mitja de durada, adreçat a professionals, en el que es farà un recorregut per dades obertes: socials & econòmiques.

La presentació propiament de les jornades es farà el dijous dia 27 en el que s’obriran les portes a les 9:30, fent-se la inauguració a les 9:45 per part de Lourdes Muñoz, Cofundadora d’Iniciativa Barcelona Open Data, per donar pas a les 10h. a la conferència d' Alberto Ortiz de Zárate en que tractarà de “El valor de los Datos abiertos para la innovacion pública, social y económica”.

Alberto és Fundador de Alorza.net, especialista en el CANVI, amb majúscules. Pioner en l'obertura de dades públiques i en les polítiques de Govern obert i veterà de l'atenció ciutadana multicanal. Ha estat càrrec públic, funcionari i consultor; i ara posa la seva experiència al servei de projectes que millorin la vida de les persones.

A les 11:30 parlarem de bones pràctiques i innovació amb dades, amb exemples d'innovacio social i economica basada en l'ús de les dades obertes

Una hora mes tard a les 12:30, Marc Torres, Tecnic Institut Cartografic de Catalunya, membre de @geoinquiets i de la xarxa innovacio publica de Catalunya @xarxaip, impartirà el taller: Eines gratuïtes de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, per a un us efectiu de dades i eines al núvol.

El mateix dijous 27 de 17a 20h, es portarà a terme la tercera activitat de la Setmana #OpenData del Baix Llobregat, amb un esdeveniment col.laboratiu amb dades on aprendrem sobre dades obertes i violència. En concret una exploracio dades sobre la violència contra les dones.

En el marc del projecte Dades x Violència x Dones, estem localitzant dades sobre violència de gènere per construir un portal de visualitzacions intercativas sobre l'impacte de la violència de gènere a Espanya i recurs públics destinats. Aquest esdeveniment té l'objectiu de recollir i identificar datasets públics útils per completar la "ruta de Dades" necessaris per construir DADES X VIOLÈNCIA X DONES


Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Citilab

s/n Plaça de Can Suris

08940 Cornellà de Llobregat

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado