Saltar a navegación principal
Contenido de la página

Guarda este evento

Evento guardado

Sortida geològica per les Guixeres - Artés

Patronat del Parc Geologic i Miner de la Catalunya Central

Domingo, 20 de mayo de 2018 desde las 9:00 hasta las 14:30 (CEST)

Sortida geològica per les Guixeres - Artés

Información de la entrada

Tipo Fin Cantidad
Participant 19 may. 2018 Gratis  

Compartir Sortida geològica per les Guixeres - Artés

Detalles del evento

Fa uns 37 milions d’anys la Catalunya Central estava ocupada per un braç de mar obert a l’Atlàntic, però aquell golf allargat estava arribant a la seva fi, ja que els moviments continentals i altres raons van fer que es tanqués la seva comunicació amb els oceans. Aquell mar tancat, sota un clima calorós i sec, es va anar evaporant sense que les pluges compensessin l’aigua perduda; el mar es reduïa mentre pujava la concentració de sals, que van començar a precipitar, dipositant-se primer el guix, després la sal comuna i la sal potàssica.  El que havia estat mar es va convertir en una plana de sal, però per poc temps, ja que els rius i rieres que baixaven de les muntanyes van anar dipositant sediments al damunt de la sal, que va quedar enterrada. Els materials que sedimentaven en aquella conca tancada s’assecaven i oxidaven pel contacte amb l’aire, prenent colors rogencs. S’anomenen “continentals” per no haver-se dipositat al mar, que és el més habitual. Resumim aquí els grans canvis en el mapa del nord de la Península Ibèrica.

Programa

9.00h Sortida Complex Cultural Cal Sitjes.( Artés)

9.20h Paleocanal. Formació Artés

9.45h Paleocanal de l’alzina

10.10h Forn d’obra de la Sala

10.30h La Sala

11.15h Collet de l’Argelagar

11.45h Margues blaves de l’Argelagar

12.00h Collet de la Sala

12.15h Font del Raval

12.45h El Grifoller

13.15h Serra de les Guixeres

13.45h Guixera del Quim

14.00h Petita pedrera

14.05h Restes d’un forn de guix

14.10h Vinya del Viudet

14.30h Arribada Complex Cultural Cal Sitjes (Artés)

 

Cal confirmar la vostra assistència a la sortida mitjançant aquest formulari online.

 

Més informació

Al web del www.geoparc.cat

Nota: Els participants en aquesta sortida que siguin ensenyants podran obtenir un certificat expedit pel Departament d´Ensenyament i gestionat pel COLGEOCAT amb col·laboració de SIGMADOT. Per tal de poder optar a l’esmentat certificat, hauran de participar a les tres sortides d’Artés (15/04, 20/05 i 17/06) conjuntament amb aquesta sortida geològica de Navàs.

 


¿Tienes alguna pregunta sobre Sortida geològica per les Guixeres - Artés? Ponte en contacto con Patronat del Parc Geologic i Miner de la Catalunya Central

Guarda este evento

Evento guardado

Cuándo y dónde


Artés
Carrer les Parres, 44
08271 Artés
España

Domingo, 20 de mayo de 2018 desde las 9:00 hasta las 14:30 (CEST)


  Añadir a mi calendario

Organizador

Patronat del Parc Geologic i Miner de la Catalunya Central

El Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central, que el formen les comarques del Bages, el Moianès i el municipi de Collbató, és un projecte vertebrador que posa en valor els atractius geològics i miners del territori així com els actius turístics sota un denominador comú, el geoturisme, amb una oferta turística interessant i de qualitat, que integra cultura, natura, geologia, mineria i gastronomia. Cal entendre el Geoturisme com aquella activitat que sustenta, o fins i tot millora, el caràcter geogràfic d'un territori, com és la seva cultura, el medi ambient, el patrimoni i el benestar dels seus residents. 

El Patronat del Parc Geologic i Miner de la Catalunya central estableix les bases per al funcionament d'aquesta iniciativa al territori.

  Ponte en contacto con el organizador
Sortida geològica per les Guixeres - Artés
Actividades en Artés, CT Fiesta Deportes y salud

¿Te interesaría crear tu propio evento?

Únete a millones de personas en Eventbrite.

Inicia sesión o regístrate

Para poder comprar estas entradas a plazos, necesitarás una cuenta de Eventbrite. Inicia sesión o regístrate para obtener una cuenta gratuita y poder continuar.