Gratis

Taller familiar "Construcció Terrícola" per a nenes i nens de 6 a 12 anys

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Barcelona

Bio Bui(l)t - Espai Txema

Carrer de Montalegre, 4

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Amigos que van
Descripción del evento

Descripción

Taller familiar per a nenes i nens de 6 a 12 anys.

Explicarem l’orígen de les corbes catenàries i parabòliques i la seva relació amb l’arquitectura. Les relacionarem amb les tècniques de construcció de l’arquitecte Antoni Gaudí, i altres tècniques tradicionals d’altres llocs del món.

Us presentarem els avantatges mediambientals de construir amb materials naturals, baix impacte, material local, reciclable… I en descobrirem les repercussions sobre la nostra salut, menys tòxics, autoregulació tèrmica i del grau d’humitat ambient…

Coneixerem els materials: la terra i l’aigua, i com la seva mescla ens dóna el fang. Un material amb el que els animals construeixen les seves cases. Moltes de les nostres construccions són fetes amb fang també, ja siguin construccions antigues com noves. Amb tot el que haurem après, podrem valorar els avantatges de la construcció amb terra, hàbitats més saludables, amb menor necessitat de calefacció, menys soroll, menys tòxics i menys residus.

Us explicarem la tècnica de fabricació de toves o maons de fang i posarem a la vostra disposició toves ja seques i fang com a material per a unir-les. Apendrem a realitzar el traçat d’una corba catenària per mitjà de llapis i cordill. Amb la corba dibuixada, ja estarem llestos per començar a descobrir el procés constructiu, utilitzarem toves, fang per fer les juntes, mitges peces per entendre el trencajunts, i peces claus, les de volta.

Recordar portar roba i calçat que es pugui embrutar.

+ info:

bamconf.org

info@bamconf.org

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Barcelona

Bio Bui(l)t - Espai Txema

Carrer de Montalegre, 4

08001 Barcelona

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado