Vicenç Altaió, els ulls fèrtils.Llibres amb artistes i un traficant d'idees

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Fundació Vallpalou

Carrer Roger de Llúria 2 (bx)

25005 Lleida

Spain

Ver mapa

Descripción del evento

Descripción

Al llarg de la seva prolífica trajectòria Vicenç Altaió ha impulsat el reconeixement als nostres poetes avantguardistes mitjançant exposicions, publicacions i homenatges, com un deure generacional amb els pares de la modernitat artística catalana: J.V. Foix, Josep Palau i Fabre, Joan Perucho, Joan Brossa...

Ara correspon als seus contemporanis reconèixer i celebrar la seva aportació a l’agermanament de la poesia i les arts visuals, tot seguint la tradició que ens han llegat aquests poetes, o artistes com Joan Miró, Salvador Dalí i Antoni Tàpies. Tot i haver dedicat una bona part de la seva obra a prologar, escriure o promoure artistes, ha estat en la bibliofília on ha desenvolupat un projecte que aquesta exposició certifica. El propòsit d’aquesta exhibició és el de donar compte dels llibres d’edició limitada que aquest traficant d’idees ha dut a terme de la mà dels artistes que estima i valora.

Du per títol "Els Ulls Fèrtils" com un homenatge a Paul Éluard, figura que va jugar un paper similar al seu molts anys abans, i en un altre context. Ell va ser al Dadaisme i al Surrealisme allò que Vicenç Altaió ha significat i significa pels artistes catalans del canvi de Segle. El poeta, a la fi, és un mitjancer que incita amb les paraules i les idees.

Al costat de llibres i les edicions executades per l'Altaió, l’exposició es complementarà amb algunes obres d’art, testimonis d’aquestes relacions: John Cage, Meret Oppenheim, Antoni Tàpies, Jordi Colomer, etc.

De forma simultània, s'inaugurarà l'exposició "Vall Palou, llibres d'artista amb els poetes", que inclou els treballs conjunts de la pintora amb els autors Vicenç Altaió, Josep M. Sala-Valldaura, Víctor Sunyol, Joan Brossa, Felícia Fuster, Màrius Torres, Guillem Viladot, Jaume Pont, Àngels Moreno i Carles Duarte.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Fundació Vallpalou

Carrer Roger de Llúria 2 (bx)

25005 Lleida

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado