Visita guiada al Museu de la Colònia Vidal.

Visita guiada al Museu de la Colònia Vidal.

Panel Acciones y detalles

8,50 € – 12 €

Ubicación

Colònia Vidal

Pl. Puríssima, s/n

Carretera C-16, km.78

08692 Puig-reig

Spain

Ver mapa

Política de reembolso

Coneixeu com era la vida i el treball en una colònia tèxtil del 1900 fent un recorregut per l’interior de la Colònia Vidal

Acerca de este evento

Què es visita?

  • Es comença a l’antic Cinema de la colònia on veureu un àudiovisual introductori de 10 min. de durada.
  • A continuació el monitor us conduirà cap als diversos punts de visita: Pis dels treballadors, Safareigs dels vius i dels morts, Peixateria, Dutxes comunitàries, 1ª Sucursal de Caixa Manresa, Escola de nens, Exposició permanent i Casal de la Dona. Un cop visitada aquesta “zona social”, us conduiran cap a la “zona industrial” on visitareu: Mirador de la resclosa i canal, Turbines, Màquina de vapor i Nau del tèxtil on coneixereu tot el procés de transformació del cotó amb les màquines utilitzades fa 100 anys i a més veureu una demostració d’un teler de garrot en funcionament.

La Colònia Vidal es una de les colònies tèxtils que es van instal·lar al peu del riu Llobregat durant l’últim terç del segle XIX i els primers anys del segle XX per a utilitzar la seva aigua com a font d’energia. Va ocupar el darrer espai que quedava lliure entre Navàs i Berga, la zona on es va crear la principal concentració de colònies d’Europa. A partir del moment del tancament de la fàbrica, les noves idees apunten cap una revalorització del patrimoni trobant nous usos a les instal·lacions i així neix un Museu que permet explicar com era la vida a la colònies.

Imagen de Visita guiada al Museu de la Colònia Vidal.