Inauguració La Padrina, Mies i les pertinences de la domesticitat
Just Added

Inauguració La Padrina, Mies i les pertinences de la domesticitat

Intervenció artística de Xevi Bayona al Pavelló Mies van der Rohe

By Fundacio Mies van der Rohe

Date and time

Location

Pavelló Mies van der Rohe

7 Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia 08038 Barcelona Spain

About this event

    L’arquitectura pot fer domèstic l’espai per a l’habitar. És precisament el propi habitant que per fer-lo domèstic es val de pertinences; propietats personals en forma de mobles i objectes a on hi diposita l’ànima per guardar un bocí del seu món.

    La padrina va néixer a Barcelona l’any 1927, aproximadament el mateix període que Mies redactava el projecte del pavelló. Més de noranta anys més tard, a part del record, només queda la seva domesticitat en els objectes que un dia van ser d’aquesta persona. Objectes que moblen una casa convencional a Olot i que ens serveixen ara per a fer-nos preguntes.

    Quina domesticitat té el Pavelló? La geometria de l’arquitectura regala una simetria vertical de l’edifici, una centralitat de la mirada que transita per una línia d’horitzó que divideix el cel i la terra.

    Moblarem el Pavelló amb objectes quotidians per a contraposar-ho a l’espai buit i nu, farem una mudança, aquest cop temporal, per habitar el pavelló simètricament. Els mobles s’assentaran al sostre com si d’una ciutat invisible de Italo Calvino es tractés.

    És un exercici per explicar les coses per comparació i sobretot per contrast. Una reflexió de l’espai parlant amb metàfores de la vida i també de la mort. El món de dalt i el de baix, el cel i la terra, el terra blanc i el sostre de travertí, l’aigua com a porxo i els núvols de catifa. Un canvi de perspectiva que invita a la reflexió. Preguntes sobre el ple i sobre el buit. Un compendi a partir de la padrina i les pertinences de la seva domesticitat.

    Subscriu-te al nostre butlletí i no et perdis res!

    http://miesbcn.com/news

    ---------------

    La arquitectura puede hacer doméstico el espacio para habitar. Es precisamente el propio habitante que para hacerlo doméstico se vale de pertenencias; propiedades personales en forma de muebles y objetos donde deposita el alma para guardar un pedazo de su mundo.

    La madrina nació en Barcelona en 1927, aproximadamente el mismo período que Mies redactaba el proyecto del Pabellón. Más de noventa años más tarde, aparte del recuerdo, sólo queda su domesticidad en los objetos que un día fueron de esa persona. Objetos que amueblan una casa convencional en Olot y que nos sirven ahora para hacernos preguntas.

    ¿Qué domesticidad tiene el Pabellón? La geometría de la arquitectura regala una simetría vertical del edificio, una centralidad de la mirada que transita por una línea de horizonte que divide el cielo y la tierra.

    Amueblaremos el Pabellón con objetos cotidianos para contraponerlo al espacio vacío y desnudo, haremos una mudanza, esta vez temporal, para habitar simétricamente el pabellón. Los muebles se asentarán en el techo como si de una ciudad invisible de Italo Calvino se tratara.

    Es un ejercicio para explicar las cosas por comparación y sobre todo por contraste.Una reflexión del espacio hablando con metáforas de la vida y también de la muerte. El mundo de arriba y el de abajo, el cielo y la tierra, el suelo blanco y el techo de travertino, el agua como porche y las nubes de alfombra. Un cambio de perspectiva que invita a la reflexión. Preguntas sobre el lleno y el vacío. Un compendio a partir de la madrina y las pertenencias de su domesticidad.

    Suscríbete a nuestro boletín y no te pierdas nada!

    http://miesbcn.com/news

    ---------------

    Architecture can make the space for living domestic. It is precisely the inhabitant himself who, to make it domestic, uses belongings; personal properties in the form of furniture and objects where he deposits his soul to keep a piece of his world.

    The godmother was born in Barcelona in 1927, approximately the same period that Mies was drafting the pavilion project. More than ninety years later, apart from the memory, only her domesticity remains in the objects that once belonged to this person. Objects that furnish a conventional house in Olot and that now serve to ask us questions.

    What domesticity does the Pavilion have? The geometry of the architecture gives the building a vertical symmetry, a centrality of the gaze that travels along a horizon line that divides the sky and the earth.

    We will furnish the Pavilion with everyday objects to contrast it with the empty and bare space, we will make a move, this time temporary, to inhabit the pavilion symmetrically. The furniture will sit on the ceiling as if it were an invisible city by Italo Calvino.

    It is an exercise to explain things by comparison and above all by contrast. A reflection of the space speaking with metaphors of life and also of death. The world above and below, the sky and the earth, the white floor and the travertine ceiling, the water as a porch and the clouds as a carpet. A change of perspective that invites reflection. Questions about the full and the empty. A compendium based on the godmother and the belongings of her domesticity.

    Subscribe to our newsletter and do not miss anything!

    http://miesbcn.com/news

    Organized by

    La Fundació Mies van der Rohe va ser creada el 1983 per l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu inicial de portar a terme la reconstrucció del Pavelló Alemany, dissenyat per Ludwig Mies van der Rohe i Lilly Reich per a l’Exposició Internacional de Barcelona del 1929.

    A més d’atendre la conservació i el coneixement del Pavelló Mies van der Rohe, la Fundació impulsa el debat, la difusió i la sensibilització sobre temes d’arquitectura i urbanisme contemporanis. També promou l’estudi de l’obra de Ludwig Mies van der Rohe i del Moviment Modern. D’acord amb les seves finalitats, la Fundació duu a terme diferents activitats com ara premis, congressos, conferències, exposicions, tallers, instal·lacions o esdeveniments culturals al Pavelló.

    Destaca entre aquests programes l’organització, juntament amb la Comissió Europea, del Premi d’Arquitectura Contemporània de la Unió Europea – Premis Mies van der Rohe, un dels guardons més prestigiosos d’arquitectura a Europa i les Beques Lilly Reich per a la igualtat en l'arquitectura.

    Subscriu-te al nostre butlletí i no et perdis res!

    Suscríbete a nuestro boletín y no te pierdas nada!

    Subscribe to our newsletter and do not miss anything!

    http://miesbcn.com/news

    Compra el carnet del Pavelló per tenir accés preferent

    Compra el carné del Pabellón para tener acceso preferente

    Buy the Pavilion card to have preferential access

    https://shopmies.com

    FreeJul 30 · 7:00 PM GMT+2