Free

#OPENWALKS / De l’infrahabitatge a les Cases Barates

Actions and Detail Panel

Free

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Parròquia de la Soledat

18 Carrer de Siquier

07007 Palma

Spain

View Map

Event description
Inscripció prèvia per a la ruta guiada a peu #OPENWALKS / OPEN HOUSE PALMA

About this event

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT: DE L’INFRAHABITATGE A LES CASES BARATES. UN RECORREGUT PER L’HABITATGE OBRER A PRINCIPIS DE SEGLE XX.

Si vols conèixer alguns detalls sobre l’evolució de l’habitatge obrer a Palma, aquesta és la teva. Les condicions dels habitatges de la població més humil o desfavorida a finals del segle XIX eren certament inapropiades. El creixement demogràfic i el desenvolupament industrial provocaren una mancança d’habitatge digne entre la classe obrera, que es desplaçà a Ciutat per treballar. Des de finals del vuit-cents, la necessitat d’habitatge econòmic centralitzà els debats del professionals i començaren a materialitzar-se alguns projectes que tractarien de donar solucions. Serà durant les primeres dècades del segle XX quan l’administració comenci a prendre mesures legals. Coneixes com eren aquestes construccions? O quines foren algunes de les iniciatives? Sabries reconèixer alguns dels testimonis conservats? Vine i ho descobriràs.

Guia de la ruta: Sandra Rebassa Gelabert. Historiadora de l’art i doctoranda de la Universitat de les Illes Balears.

SANDRA ADRIANA REBASSA GELABERT

És historiadora de l’art i doctoranda de la Universitat de les Illes Balears. Ha treballat en diverses institucions museístiques de Mallorca en l’àmbit de la gestió de col·leccions. També al Servei de Suport Tècnic i Inventari de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya com a documentalista.

Actualment treballa com a gestora cultural vinculada a projectes d’estudi, catalogació i difusió del patrimoni arquitectònic de Mallorca.

PROTOCOLS COVID-19

Durant les activitats, se seguiran totes les mesures marcades per l'autoritat sanitària* relatives a les condicions en què s’han de dur a terme les activitats culturals. Conseqüentment:

  • La cabuda a l'activitat és limitada.
  • L'ús de mascareta serà obligatòria en tot moment durant l'activitat.
  • S'ha de mantenir la distància de seguretat interpersonal de com a mínim un metre i mig entre persones no convivents.
  • Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants a l'inici de la visita.

*Acord del Consell de Govern de 27 de setembre de 2021 pel qual s’aprova el Pla Consolidat de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19 i s’estableixen els nivells d’alerta sanitària que s’han d’aplicar a cada una de les illes, publicat al BOIB n. 133 de 28 de setembre de 2021.

Share with friends

Date and time

Location

Parròquia de la Soledat

18 Carrer de Siquier

07007 Palma

Spain

View Map

{ _('Organizer Image')}

Organizer Open House Palma

Organizer of #OPENWALKS / De l’infrahabitatge a les Cases Barates

OPEN HOUSE PALMA és el major festival d’arquitectura i portes obertes de la nostra ciutat. Durant el cap de setmana del 6 i 7 de novembre de 2021 obriran al públic més de 80 edificis i espais, habitualment tancats o ocults a la ciutadania, de manera gratuïta, i que tenen com a denominador comú ser els millors exemples d’arquitectura i disseny de Palma. Trobaràs tota la informació a la nostra pàgina web: www.openhousepalma.org

Save This Event

Event Saved