#OPENWALKS / La ciutat amagada: topografia de la Palma romana

Actions and Detail Panel

Sold Out

Event Information

Share this event

Date and time

Location

Location

Plaça de la Reina

Plaça de la Reina

Palma

Spain

View Map

Event description
Inscripció prèvia per a la ruta guiada a peu #OPENWALKS / OPEN HOUSE PALMA

About this event

INFORMACIÓ SOBRE L'ACTIVITAT: LA CIUTAT AMAGADA: TOPOGRAFIA DE LA PALMA ROMANA

Una ruta per descobrir els secrets i troballes de la ciutat romana de Palma, una passejada que ens permetrà formar una visió de conjunt de l’antiga ciutat romana de fa 2.000 anys.

Guia de la ruta: Bartomeu Vallori Márquez. Arqueòleg, especialitzat en l'estudi de l'arquitectura i la topografia romanes, amb especial interès per l'arqueologia i la història antiga de les illes Balears.

BARTOMEU VALLORI MÁRQUEZ

Arqueòleg, especialitzat en l'estudi de l'arquitectura i la topografia romanes, amb especial interès per l'arqueologia i la història antiga de les illes Balears.

Després de la llicenciatura en Història per la Universitat de Barcelona (2007), hi va cursar el Màster en Arqueologia i el doctorat (2012), durant el qual va fer estades de recerca a Itàlia i Anglaterra. La seva tesi doctoral tracta l'urbanisme i l'arquitectura pública a la ciutat romana de Pollentia entre els segles II aC i III dC.

Posteriorment, ha estat investigador postdoctoral a l'Escuela Española de Historia y Arqueología en Roma – CSIC. Entre els seus treballs, destaca el llibre «La ciutat romana de Palma. Una topografia arqueològica» (2019) i la coordinació del volum «Accampamenti, guarnigioni e assedi durante la Seconda Guerra Punica e la conquista romana (secoli III-I aC): prospettive archeologiche» (2019).

Actualment és investigador postdoctoral a la Universitat de les Illes Balears, on centra la seva recerca en el desenvolupament del món indígena balear en època romana.

PROTOCOLS COVID-19

Durant les activitats, se seguiran totes les mesures marcades per l'autoritat sanitària* relatives a les condicions en què s’han de dur a terme les activitats culturals. Conseqüentment:

  • La cabuda a l'activitat és limitada.
  • L'ús de mascareta serà obligatòria en tot moment durant l'activitat.
  • S'ha de mantenir la distància de seguretat interpersonal de com a mínim un metre i mig entre persones no convivents.
  • Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants durant l'activitat.

*Acord del Consell de Govern de 27 de setembre de 2021 pel qual s’aprova el Pla Consolidat de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19 i s’estableixen els nivells d’alerta sanitària que s’han d’aplicar a cada una de les illes, publicat al BOIB n. 133 de 28 de setembre de 2021.

Share with friends

Date and time

Location

Plaça de la Reina

Plaça de la Reina

Palma

Spain

View Map

{ _('Organizer Image')}

Organizer Open House Palma

Organizer of #OPENWALKS / La ciutat amagada: topografia de la Palma romana

OPEN HOUSE PALMA és el major festival d’arquitectura i portes obertes de la nostra ciutat. Durant el cap de setmana del 6 i 7 de novembre de 2021 obriran al públic més de 80 edificis i espais, habitualment tancats o ocults a la ciutadania, de manera gratuïta, i que tenen com a denominador comú ser els millors exemples d’arquitectura i disseny de Palma. Trobaràs tota la informació a la nostra pàgina web: www.openhousepalma.org

Save This Event

Event Saved