ADI Making of...100 anys de la Bauhaus

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

El Pabellón de Barcelona

7 Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia

08038 Barcelona

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
Diversos ponents explicaran, a partir de l’anàlisi de tres productes, el llegat del Moviment Modern i l'escola Bauhaus al nostre país.

Acerca de este evento

CAT

ADI Making of: “100 anys de la Bauhaus. L’arribada de la modernitat a través del disseny industrial”

L’any 1919 s’inaugurà a Weimar l’escola Bauhaus. El seu llegat esdevé imprescindible per entendre la renovació de les característiques, els propòsits i els principis que en el terreny del disseny i l'arquitectura suposarà el Moviment Modern. Uns principis que es materialitzaran a Barcelona amb propostes com el Pavelló alemany que Mies van der Rohe i Lilly Reich projecten en ocasió de l’Exposició Internacional de 1929 i que es convertiran en l’impuls necessari per a la creació del G.A.T.C.P.A.C; el Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània que, l’any 1930, coincidint amb l’any en el que Mies van der Rohe es faria càrrec de la Bauhaus, es constituiran amb la voluntat d’incorporar a l’Europa del Sud els corrents avantguardistes del Moviment Modern.

En ocasió del centenari de la fundació de l’escola, l’ADI-FAD, L’Associació per a l’estudi del Moble i la Fundació Mies van der Rohe presenten, el pròxim 9 d’octubre, el ADI Making of: “100 anys de la Bauhaus. L’arribada de la modernitat a través del disseny industrial”. Una jornada on diversos ponents explicaran, a partir de l’anàlisi de tres objectes, el llegat del Moviment Modern al nostre país.

A partir d’una introducció a càrrec del Xema Vidal sobre la Bauhaus i la importància de l’escola en el camp del disseny industrial; Ricardo Ribas, Pedro Feduchi, Antoni Mañach, Nina Masó, Oriol Pibernat i Gabriel Moragas analitzaran tres productes representatius del Moviment Modern: El mobiliari de tub ideat a partir dels dissenys que Marcel Breuer fabricaria amb Standard-Möbel i Thonet, i dels que les empreses Rolaco, MAC i Vda. de J. Ribas adaptarien als requisits tècnics dels que disposaven; el llum de peu d’estructura de tub i pantalla d’alumini repulsada orientable; i la cadira de braços, de fusta de roure i cordill, que moblaria el Pavelló de la República durant l’Exposició Internacional de París, l’any 1937. Dos objectes, aquests últims, reeditats actualment per les empreses Santa & Cole i Mobles 114, que ens explicaran el procés de recuperació i reedició, a partir dels anys noranta, coincidint amb la creació de la Fundació Mies i la reconstrucció del Pavelló per a la ciutat.

Organitza: ADI-FAD, l’Associació per a l’Estudi del Moble i la Fundació Mies van der Rohe.

Llengua de les ponències: català i castellà.

Accés gratuït amb inscripció prèvia.

ES

ADI Making of: “100 años de la Bauhaus. La llegada de la modernidad a través del diseño industrial”

El año 1919 se inauguró en Weimar la escuela Bauhaus. Su legado resulta imprescindible para comprender la renovación de las características, los propósitos y los principios que en el terreno del diseño y la arquitectura supondrá el Movimiento Moderno. Unos principios que se materializaron en Barcelona con propuestas como el Pabellón alemán que Mies van der Rohe y Lilly Reich proyectaron en ocasión de la Exposición Internacional de 1929 y que se convertirían en el impulso necesario para la creación del G.A.T.C.P.A.C; el Grupo de Arquitectos y Técnicos Catalanes para el Progreso de la Arquitectura Contemporánea que, en 1930, el mismo año en el que Mies van der Rohe se haría cargo de la Bauhaus, se constituirán con la voluntad de incorporar en el sur de Europa las corrientes vanguardistas del Movimiento Moderno.

En ocasión del centenario de la fundación de la escuela, el ADI-FAD, la Associació per a l’estudi del Moble i la Fundació Mies van der Rohe presentan, el próximo 9 d’octubre, el ADI Making of: “100 años de la Bauhaus: La llegada de la modernidad a través del diseño industrial”. Un evento en el que distintos ponentes explicarán, a partir del análisis de tres objetos, el legado del Movimiento Moderno en nuestro país.

A partir de una introducción a cargo de Xema Vidal sobre la Bauhaus y la importancia de la escuela en el campo del diseño industrial; Ricardo Ribas, Pedro Feduchi, Antoni Mañach, Nina Masó, Oriol Pibernat y Gabriel Moragas analizarán tres productos representativos del Movimiento Moderno: El mobiliario de tubo, ideado a partir de los diseños que Marcel Breuer fabricaría con Standard-Möbel y Thonet, y que las empresas Rolaco, MAC y Vda. de J. Ribas adaptarían a los requisitos técnicos de que disponían; la lámpara de pie de estructura de tubo y pantalla de aluminio repulsada orientable; y el sillón, de madera de roble y cordel, que integraría el Pabellón de la República durante la Exposición Internacional de París. Dos objetos, estos últimos, reeditados actualmente por las empresas Santa & Cole y Mobles 114, que nos explicaran su proceso de recuperación y reedición, a partir de los años noventa, coincidiendo con la creación de la Fundación Mies y la reconstrucción del Pabellón para la ciudad.

Organiza: ADI-FAD, l’Associació per a l’Estudi del Moble y la Fundació Mies van der Rohe.

Idioma de las ponencias: catalán y castellano.

Acceso gratuito con inscripción previa.

Fecha y hora

Ubicación

El Pabellón de Barcelona

7 Avinguda Francesc Ferrer i Guàrdia

08038 Barcelona

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado