Gratis

ANEM A L’ARREL: APLICACIÓ PRÀCTICA.

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Sala de Plens

Consell comarcal

Progrés 22

17500 Ripoll

Spain

Ver mapa

Descripción del evento

Descripción

PLANTEJAMENT

Moltes de les situacions problemàtiques als municipis són molt difícils d'eradicar si, qui les protagonitza, no canvia la seva visió de la realitat. Les accions neixen d'una cosmovisió que cal transformar si volem produir canvis reals.
En la formació prèvia, vàrem explicar que aquestes cosmovisions socials poden, de forma simplifcada, esquematitzar-se i agrupar-se en cinc grans grups. És el que anomenem l'eix de les cosmovisions: cinc visions del món que expliquen gran part dels confictes actuals. Ara el que cal és aplicar el coneixement d'aquestes cosmovisions a l'acció municipal per obtenir-ne resultats.

Aquest és el propòsit de la formació que proposem.La formació ofereix un espai de refexió i treball perquè el personal tècnic pugui intuir formes concretes d'aplicar l'eix de les cosmovisions a la seva tasca professional. És una formació que aterra a les problemàtiques quotidianes de les regidories i que ofereix eines i recursos concrets. No és tant una formació teòrica, sinó un taller per trobar, amb la implicació de totes les persones participants, i gràcies al treball grupal, un mínim de tres o quatre aplicacions concretes a aplicar a cada àrea. Alhora, busquem que les diferents àrees coneguin les diferents accions respectives per potenciar el treball en xarxa.

En acabar la jornada de formació, el personal tècnic ha d'endur-se un mínim de tres o quatre idees per aplicar a la seva àrea.


Objectius:

- Identifcar les causes de les algunes situacions problemàtiques i intuir formes noves d'abordar-les a partir de l'eix de les cosmovisions.
- Buscar una aplicacions noves als problemes “de sempre” i fer-ho de forma refexiva i cooperativa entre les diferents persones de la formació.
- Sumar sinergies i establir col·laboracions transformadores perquè el treball entre àrees sumi i sigui més fàcil obtenir bons resultats.
- Estimular la creativitat aplicada al treball comunitari en matèria de prevenció sensibilització i actuació.
- Endur-nos, al fnal de la formació, un mínim de 3 o 4 accions concretes i noves a aplicar a cada àrea.


Metodologia:

El taller combinarà exposició teòrica amb treball grupal. La formació tindrà tres grans moments:

- Una primera part per aprofundir en els continguts clau de la primera sessió. Busquem deixar clars els conceptes de palanques per a potenciar el canvi entre cosmovisions i els ponts possibles per comunicar-nos amb cadascuna d'elles segons el seu propi llenguatge.
- Una segona part on treballarem per grups l'aplicació concreta, pràctica i imaginativa de les cosmovisions per tal d'enriquir els projectes municipals i comarcals. Es tracta de cercar noves respostes a problemes antics.
- Una tercera part on posarem en comú la feina feta. Procurarem que cada persona s'emporti, com a mínim, quatre accions concretes, pràctiques i útils per aplicar a la seva àrea de treball i per potenciar-ne les seves possibilitats i el treball en xarxa.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Sala de Plens

Consell comarcal

Progrés 22

17500 Ripoll

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado