Arquinset 2019: "Paisatge i memòria"

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Centro de Documentació del Museu del Disseny

Plaça de les Glòries Catalanes, 37 planta -1.

08018 Barcelona

Spain

Ver mapa

Descripción del evento

Descripción

"PAISATGE I MEMÒRIA"

El paisatge és al mateix temps el protagonista, l’objecte i el continent de diferents activitats al llarg dels anys... activitats que hi deixen petjada, alhora que marquen també els seus usuaris o observadors. Com valorem aquestes traces del passat, les sabem reconèixer i quin pes poden tenir en la definició dels projectes contemporanis? A Barcelona hi ha una llarga tradició de parcs i espais urbans que han aprofitat les restes materials dels diferents usos i objectes, no sempre amb encert, però amb una voluntat clara de preservar la memòria de la ciutat.

Per a aquesta sessió proposem els dos ponents següents:

Carles Enrich, finalista dels Premis FAD 2016 per l’accés al casc antic de Gironella, i seleccionat pel projecte de recuperació de l’accés del Castell de Jorba el 2018.

vora arquitectura, seleccionat dels Premis FAD 2014 pel seu projecte dels entorns del mercat del Born, i coautors del llibre Glòries, finalista dels Premis FAD Pensament i Crítica 2017.

"PAISAJE Y MEMORIA"

El paisaje es al mismo tiempo el protagonista, el objeto y el continente de diferentes actividades a lo largo de los años... actividades que dejan huella, a la vez que marcan también a sus usuarios u observadores. ¿Cómo valoramos estas trazas del pasado, sabemos reconocerlas y qué peso pueden tener en la definición de los proyectos contemporáneos? En Barcelona hay una larga tradición de parques y espacios urbanos que han aprovechado los restos materiales de los diferentes usos y objetos, no siempre con acierto, pero con una voluntad clara de preservar la memoria de la ciudad.

Para esta sesión proponemos los dos ponentes siguientes:

Carles Enrich, finalista de los Premios FAD 2016 por el acceso al casco antiguo de Gironella, y seleccionado por el proyecto de recuperación del acceso del Castillo de Jorba en 2018.

vora arquitectura, seleccionado de los Premios FAD 2014 por su proyecto del entorno del mercado del Born, y coautores del libro Glòries, finalista del Premio FAD Pensamiento y Crítica 2017.

Fecha y hora

Ubicación

Centro de Documentació del Museu del Disseny

Plaça de les Glòries Catalanes, 37 planta -1.

08018 Barcelona

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado