Gratis

Cicle Hipàtia: Treball i economia

Panel Acciones y detalles

Gratis

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Evento online

Descripción del evento
Primera jornada del Cicle Hipàtia. Parlarem de l'impacte de la crisi de la Covid en el treball i l'economia des d’una perspectiva de gènere

Acerca de este evento

Des de l’Associació 50a50 i juntament amb 22 entitats i associacions més englobades en el Fòrum Hipàtia, organitzem el Cicle Hipàtia, que posarà el focus en les assignatures pendents per assolir la igualtat efectiva i real entre dones i homes. Les sessions seran temàtiques i serviran per aprofundir en els reptes actuals per aconseguir la igualtat, a més de reclamar respostes per part de les administracions, l’empresariat i la societat en el seu conjunt.

La primera jornada girarà al voltant del treball i l’economia i tindrà per títol “Una economia humana i sostenible és una economia feminista”. Se celebrarà en format online el dimarts 15 de juny, de 18 a 19:30h.

La sessió comptarà amb un panell d’expertes de gran qualitat, que debatran i proposaran solucions sobre com fer front a l’impacte de la crisi de la Covid sobre el mercat del treball des de la perspectiva de gènere. Perquè, en paraules de qui va ser secretari general de Nacions Unides de 1997 a 2002 i premi Nobel de la Pau de 2001, Kofi Annan, “la igualtat de les dones ha de ser un component central en qualsevol intent per resoldre els problemes socials, econòmics o polítics”.

El programa de la sessió serà el següent:

Mar Gaya Quiñonero, vicepresidenta de l’Associació 50a50 i fundadora de la consultoria Igualando, introduirà la sessió sobre economia,treball i Covid des d’una perspectiva de gènere.

Esther Sánchez Torres, doctora en Dret del Treball i membre de la Comissió de Talent de Women in Legal World, entre d'altres consells assessors, parlarà sobre els impactes de la Covid en el mercat laboral.

Roser Xalabarder Sagalés, presidenta de l’Observatori Dona, Empresa i Economia (ODEE) de la Cambra de Comerç de Barcelona, donarà veu a les dones autònomes i empresàries i els problemes que han sofert amb la crisi de la pandèmia.

Laura Sales Gutiérrez, cap del Departament de Recerca de la Fundació Surt, presentarà les conclusions de l’estudi “Impactes de gènere de la crisi econòmica generada per la Covid”.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Evento online

{ _('Organizer Image')}

Organizador Associació 50a50

Organizador de Cicle Hipàtia: Treball i economia

Associació de dones directives, emprenedores i professionals que treballem per avançar cap a l'Objectiu 5 de l'Agenda 2030 de Nacions Unides, la igualtat d'oportunitats entre dones i homes i la paritat. Volem el 50% de representació femenina als llocs de presa de decisió d'institucions, entitats i empreses.

Guarda este evento

Evento guardado