Concert final de Composició i lliurament 18è Premi Joan Guinjoan

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

L'Auditori

150 Carrer de Lepant

08013 Barcelona

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
Concert final del Títol Superior de Música de l'especialitat de Composició i Lliurament del Premi Joan Guinjoan (Reserva en espera)

Acerca de este evento

(Per causes alienes a l'ESMUC ens veiem obligats a aturar temporalment la gestió de reserves d'aquest concert mitjançant Eventbrite. Aviat facilitarem les dades per tornar a fer-ho. Disculpeu les molèsties)

La Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona acollirà el Concert final del Títol Superior de Música de l'especialitat de Composició i el lliurament del 18è Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors el pròxim dimarts 29 de setembre. L'ensemble BCN216, sota la direcció d’Ernest Martínez Izquierdo, interpretarà la peça guanyadora Insectarium, una original composició que descriu un univers musical delimitat per l’anàlisi sonor de l’activitat dels insectes i que és obra del guanyador d’aquesta edició, el compositor xilè Camilo Roca.

El jurat d’aquesta divuitena edició del concurs ha estat format per la compositora Raquel García Tomás, i els compositors Bernat Vivancos, Josep Rio-Pareja, Fèlix Pastor i Eduard Resina. En aquesta edició s’han presentat 63 obres, de 57 compositores i compositors, procedents de 27 països. La diversa procedència dels participants confirma la ferma projecció internacional que el guardó ha assolit els últims anys i des dels seus inicis.

La Fundació Banc Sabadell col·labora per vuitè any consecutiu amb el premi, un suport que ha contribuït a consolidar el certamen i a incrementar la seva difusió, a més de mantenir la seva dotació econòmica. La missió de la Fundació és promoure activitats de divulgació, formació i investigació en els àmbits educatiu, científic i cultural, així com fomentar el talent i donar-li suport.

L’estrena de l’obra Insectarium, tindrà lloc a la Sala 2 Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona, el pròxim 29 de setembre, a les 19.30 hores, amb aforament limitat i la incorporació de les màximes mesures de seguretat determinades per les autoritats sanitàries per evitar l’extensió de la pandèmia de la Covid-19. El concert comptarà també amb la interpretació de diferents obres compostes per estudiants de l’ESMUC, que presenten els seus treballs finals del Títol Superior de Música.

Els graduats que enguany estrenen les seves obres en aquest concert són Maria Rosa Pons (Tot comença al final), Arieh Chrem (#4), Marina Ortega (Plastic Vibes), Andreu Diport (Évolutions), Àngel Pérez (La mirada d'un nen), Martina Sabariego (Dasein).

Després de la desaparició del mestre, cada concert i cerimònia de lliurament del premi esdevé un homenatge a Joan Guinjoan. Com és habitual, el grup instrumental BCN216, al qual el compositor va dedicar l’obra que porta el nom del conjunt, serà l’encarregat d’interpretar la composició guanyadora, amb la direcció d’Ernest Martínez-Izquierdo.

Insectarium

L’obra Insectarium, per a oboè solista i 14 instruments, segons el seu autor, “descriu un univers musical delimitat per l’anàlisi sonor de diferents exemplars del món dels insectes. L’oboè està construït al voltant del denominat aparellament d’un cert tipus d’insecte paràsit (Cotesia marginiventris), mentre que el contingut harmònic neix a partir de l’anàlisi espectral d’un eixam de mosquits asiàtics (Aedes albopictus) que exhibeixen diferents qualitats sonores depenent del sexe del mateix eixam.

Més informació

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

L'Auditori

150 Carrer de Lepant

08013 Barcelona

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado