Gratis

Conferència "Jacint Verdaguer, astrònom aficionat".

Panel Acciones y detalles

Gratis

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Evento online

Descripción del evento
Conferència sobre Jacint Verdaguer amb incidència especial sobre el seu poema “La lluna”.

Acerca de este evento

"La lluna" del compositor Ian Shaw, amb text de Jacint Verdaguer, va ser l'obra guanyadora del Segon Concurs Internacional de Composició per a Cor i Orquestra organitzat per l'associació "El Cor Canta".

"Jacint Verdaguer (1845-1902) no va ser només capellà, sinó també -al final de la seva vida, quan va escriure «La Lluna»- astrònom aficionat.

En aquest poema, fusiona la noció cosmològica i la noció religiosa del cel. Els seus éssers celestials són sobrehumans en la mesura que no experimenten malalties, desastres naturals o la mort, però s’assemblen a nosaltres pel que fa a la seva susceptibilitat davant del poder destructor de l’ego.

El gènere és notablement fluid en les primeres estrofes, però en el colpidor punt àlgid del poema, un home abusa d’una dona, desfigurant-la permanentment. No hi ha cap menció de justícia. Ella s’amaga per sempre mentre que ell roman «l’astre hermós del dia». En termes moderns, què pot redimir aquest poema, sinó és la sumptuosa bellesa del seu llenguatge?

Tal vegada Verdaguer escull simplement d’observar en lloc de condemnar la violència del sol perquè aquest crim concret, per molt atroç que sigui, apunta cap a una veritat més universal, que està en consonància tant amb el pensament religiós com amb el secular avui en dia. Aquesta vida nostra hauria de ser un paradís terrenal, i gairebé ho és. El que no ens permet d’assolir-ho és el nostre propi egoisme."

Ian Shaw

Seguint en la nostra voluntat d’aprofundir en les obres i autors que interpretem, us anunciem la propera realització d’una conferència sobre Jacint Verdaguer amb incidència especial sobre el seu poema “La lluna”.


		Imagen de Conferència "Jacint Verdaguer, astrònom aficionat".

Anna Maluquer va néixer el 1963. Vinculada des del naixement a Cabrera de Mar, el 1996 va marxar a viure a Folgueroles, on va obrir-hi un restaurant.

Allà va trobar-se amb Jacint Verdaguer i un ambient propici al desenvolupament de la seva feina com a poeta i rapsoda que ja no ha abandonat.

Actualment és la directora de la Fundació Palau de Caldes d’Estrac i condueix rutes literàries arreu del territori català, ha realitzat recitals amb la JONC, el Cor de Cambra del Palau de la Música, amb Oriol Romaní, Marc Egea, Josep M. Cols, Àngel Pereira...

Té diversos llibres publicats –entre ells La patètica poemàtica– i tres CD’s enregistrats, dos amb la Big Bang Valona i un sobre textos de Joan Vinyoli amb Marc Egea.

Ha participat en festivals com Poesia i + a Caldes d’Estrac, Espais de Poesia a Alella, al Barribrossa i al Festival de poesia de Barcelona, entre d’altres d’internacionals.

Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Evento online

Organizador Associació El Cor Canta

Organizador de Conferència "Jacint Verdaguer, astrònom aficionat".

Cantar és la nostra eina per intercanviar experiències i establir connexions a través de compartir i difondre la música del nostre projecte

Guarda este evento

Evento guardado