Gratis

CONFERÈNCIA TURISME INTERNACIONAL, SOSTENIBILITAT, DRETS HUMANS I DE GÈNERE

Panel Acciones y detalles

Gratis

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Palau Macaya

108 Passeig de Sant Joan

08037 Barcelona

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
Reptes actuals del sector turístic vers els ODS, i el seu potencial en la promoció dels drets humans i la justícia de gènere

Acerca de este evento

L’Associació Ethnic (Aethnic) treballem des del 2006 per difondre els principis del Turisme Responsable i Sostenible (TRS) i ho fem amb projectes concrets que promouen la justícia global i de gènere. Creiem que és necessari iniciar un canvi de paradigma en el model turístic tradicional, compromès amb la cultura i les identitats locals, amb la justícia global i respectuós amb el medi ambient. Hem creat i gestionat activitats turístiques sobretot en l’àmbit internacional, amb propostes de viatge que són respectuoses amb el medi ambient i amb les comunitats que visitem, promovent la justícia de gènere i l’economia social. Defensem la transformació del turisme com demanen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

La pandèmia ha posat de relleu la vulnerabilitat d’un sector ancorat en un model incapaç de donar resposta als reptes globals que ha d’afrontar la humanitat. L’emergència climàtica, el respecte del drets humans i la justícia de gènere son algunes de les fites que l’activitat turística internacional ha d’abordar de forma urgent. Per altre banda, la paràlisi turística global obre l’oportunitat de repensar els paràmetres de la reactivació econòmica del sector en base a criteris de sostenibilitat i justícia social, per tal de promoure un model més resilient i innovador.

Per això hem organitzat la Conferència Internacional sobre Turisme internacional, sostenibilitat, drets humans i de gènere que es celebrarà el dijous 11 de Novembre del 2021 al Palau Macaya. En aquesta conferència comptarem amb representants de l’administració pública, acadèmics i referents del sector privat amb l’objectiu de generar un espai de reflexió i debat des d’on construir un diàleg multisectorial que doni resposta als reptes urgents que ha d’afrontar el sector turístic internacional amb una mirada específica en la justícia global i de gènere.

Aquesta conferència internacional s'emmarca en el projecte “No Women Left Behind: Formació de dones com a agents de turisme responsable a Gàmbia” que Aethnic desenvolupa amb el suport financer de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

Estem convençuts que el turisme pot ser una eina de cooperació al desenvolupament que promogui la sostenibilitat i que beneficiï les poblacions locals, dinamitzant l’economia social i respectant les seves formes culturals i la seva identitat. I volem parlar-ne, debatre-ho i analitzar-ho.

És per això que ens agradaria comptar amb vosaltres en aquesta Jornada.


		Imagen de CONFERÈNCIA TURISME INTERNACIONAL, SOSTENIBILITAT, DRETS HUMANS I DE GÈNERE
Comparte con tus amigos

Fecha y hora

Ubicación

Palau Macaya

108 Passeig de Sant Joan

08037 Barcelona

Spain

Ver mapa

Organizador Associació Ethnic (Aethnic) de turisme responsable i sostenible

Organizador de CONFERÈNCIA TURISME INTERNACIONAL, SOSTENIBILITAT, DRETS HUMANS I DE GÈNERE

Guarda este evento

Evento guardado