Ventas terminadas

COR ARTIS, concert benèfic per l’Atàxia

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

Vilafranca del Penedès (Auditori Municipal de Vilafranca)

Av. Catalunya, 15

08720 Vilafranca del Penedès

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
Polifònica de Vilafranca. Participen: Víctor Jiménez Díaz (Contratenor), Nikola Tanaskovic (acordió) i Maria Ivanovich (piano).

Acerca de este evento

COR ARTIS, concert benèfic per l’Atàxia.

COR ARTIS, projecte coordinat i dirigit artísticament per la pianista Maria Ivanovich, ofereix un concert benèfic en favor de la recerca en Atàxies.

El proper divendres 28 de setembre de 2018, en el marc del dia mundial de l’atàxia que és el 25 de setembre, se celebrarà un concert benèfic per recaptar fons que ajudin la recerca biomèdica en favor de les Atàxies, un grup de Malalties Minoritàries que afecten a menys d’1 persona de cada 2.000, que es caracteritzen per una degeneració progressiva espinal i cerebel·lar i que a Catalunya queden representades per l’Associació Catalana d’Atàxies Hereditàries (ACAH).

El concert es farà a l’Auditori Municipal de Vilafranca (Av. Catalunya, 15, Vilafranca del Penedès), a les 20:30h, amb l’objectiu de recollir diners per a la recerca mèdica que ajudi a millorar la qualitat de vida dels afectats per aquesta malaltia i acosti l’esperança de trobar un tractament eficaç. Serà un concert on hi participen: Víctor Jiménez Díaz (Contratenor), Nikola Tanaskovic (acordió), Maria Ivanovich (piano), Duo Tanaskovic-Ivanovic i Polifònica de Vilafranca.

Els símptomes de les atàxies engloben problemes de coordinació, d’equilibri, de parla i pertorbacions de la marxa, fins a la malaltia cardíaca o altres greus disfuncions que poden arribar a ser molt invalidants per a l’autonomia personal. Les atàxies hereditàries representen gairebé un 50 % de les atàxies i tenen una base genètica d’herència autosòmica recessiva o dominant. Entre les atàxies recessives, la més comú és la de Friedreich, que afecta entre 2 i 4 individus de cada 100.000. Pel que fa a les atàxies dominants, els diferents tipus d’SCAs són les més estudiades.

La gran majoria d’atàxies no tenen tractament, encara que existeixen teràpies que poden millorar la qualitat de vida dels pacients. Tot i així, l’Associació Catalana d’Atàxies Hereditàries (ACAH) afirma que existeix bona recerca biomèdica en atàxies i l’associació vol fomentar-la i donar-la a conèixer.

Fecha y hora

Ubicación

Vilafranca del Penedès (Auditori Municipal de Vilafranca)

Av. Catalunya, 15

08720 Vilafranca del Penedès

Spain

Ver mapa

Guarda este evento

Evento guardado