Dia Internacional de la Tolerància ZERO amb la Mutilació Genital Femenina

Dia Internacional de la Tolerància ZERO amb la Mutilació Genital Femenina

Panel Acciones y detalles

Ventas terminadas

Fecha y hora

Ubicación

Evento online

Ha finalizado la venta de entradas

Los registros se han cerrado

Gràcies per la teva inscripció a l'event. Rebràs el vincle 24h abans de l'event.

La mutilació genital femenina (MGF) és una violació dels drets humans de les dones i nenes, i una manifestació de violència masclista.

Acerca de este evento

[Programme en français plus bas]

La mutilació genital femenina (MGF) és una violació dels drets humans de les dones i nenes, i una manifestació de violència masclista. Més de 130 milions de nenes i dones a tot el món han patit aquesta pràctica.

Durant les dues darreres dècades, s’ha fet un esforç important, tant per part de la societat civil com de les diferents administracions, en l’abordatge de la MGF. Aquest treball constant va cristal·litzar en l’elaboració del "Protocol d'actuacions per prevenir la mutilació genital femenina a Catalunya".

Més endavant, el grup de treball promotor del protocol s’incorporà a la Comissió Nacional per a una intervenció coordinada contra la Violència Masclista de la Generalitat de Catalunya i compta amb la participació de professionals dels diferents Departaments de la Generalitat.

Més recentment s’han anat incorporant al treball de prevenció i abordatge de les mutilacions les iniciatives promogudes des d’espais de proximitat, com ara les Taules de Coordinació Local i Comarcal, on diferents professionals es coordinen per elaborar estratègies concretes d’abordatge i prevenció de les mutilacions, al territori.

La Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania i l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament hem organitzat conjuntament una Jornada en el marc de la celebració el 6 de febrer de 2021 del Dia Internacional de Tolerància Zero a la Mutilació Genital Femenina, que té per objectiu reflexionar entorn les actuacions que s'estan promovent tant a Catalunya com als països del Sud per eliminar la MGF de la vida de moltes dones i nenes, posant èmfasi en les experiències transnacionals i comunitàries i des de l'enfocament basat en el gènere i els drets humans.

PROGRAMA

Comptarem amb l'aportació de persones i entitats referents, activistes i professionals de diferents administracions, que coneixen la realitat de les mutilacions a Catalunya i a l'Àfrica.

La jornada de treball i debat durarà 3 hores, serà a través de la plataforma Zoom.us amb inscripció prèvia i serà en català i francès (servei d'interpretació disponible).

Us animem a participar-hi!

Guarda este evento

Evento guardado