Diàleg: ¿Por qué no te callas? amb Javier Olivares i Pilar Eyre

Panel de acciones

Diàleg: ¿Por qué no te callas? amb Javier Olivares i Pilar Eyre

Sessió íntima i insurgent del que significa emprendre un projecte televisiu sobre la polèmica (i protegida) figura de Joan Carles I

Cuándo y dónde

Fecha y hora

Ubicación

Teatre del CCCB Plaça de Joan Coromines 08001 Barcelona Spain

Mapa y direcciones

Cómo llegar

Política de reembolso

Contacta con el organizador para solicitar un reembolso.
La tarifa de Eventbrite no es reembolsable.

Acerca de este evento

La sobre protecció que ha rebut el Borbó per part de les institucions de l’Estat i de la premsa casolana, ha amagat durant dècades una vida plena d’escàndols i hàbits de qüestionable patriotisme. Però des que el monarca cedís el seu tron ​​al primogènit Felip VI, cada cop és més difícil mantenir segons quins secrets. Segurament, perquè allò que reps a canvi de protegir un Rei ja no és tan suculent com allò que reps d’un Emèrit.

Des d’aquell moment s’han posat en marxa algunes produccions audiovisuals –reportatges, documentals, sèries…– que han aprofitat aquesta circumstància per donar llum a una trajectòria pública opaca com poques. Però no ha suposat la fi de la censura, ni dels obstacles que es pot trobar un guionista o productora a l’hora d’encarar un projecte d’aquesta alçada. Però, quines són aquestes dificultats? A què (i qui) ens enfrontem?

Per donar forma a aquesta sessió, dos noms propis que parlen per ells mateixos. Pilar Eyre, escriptora i tertuliana especialista en crònica social, autora del llibre Yo, el Rey (publicat el 2020 per La esfera de los libros), que ens descobreix la vida més íntima i els moments més secrets de Joan Carles I amb una claredat esfereïdora. I Javier Olivares, guionista i creador de sèries tan emblemàtiques com El Ministerio del Tiempo o Isabel. Tots dos debatran, sense un moderador pel mig, sobre aquestes i altres particularitats de la nostra lliure expressió.

Sessió en castellà

Durada: 90 min