Gratis

Varias fechas

EDIFICI / Estació depuradora d'aigues residuals (EDAR I)

Panel Acciones y detalles

Gratis

Información sobre el evento

Comparte este evento

Fecha y hora

Ubicación

Ubicación

EDAR 1

Disseminat Can Ds 8507-s'Aranjassa

07199 Palma

Spain

Ver mapa

Descripción del evento
Inscripció prèvia per a les visites guiades de l'Estació depuradora d'aigües residuals (EDAR I) / OPEN HOUSE PALMA 2021

Acerca de este evento

INFORMACIÓ SOBRE LA VISITA

Es realitzaran dues visites, dirigides pel personal propi d'EMAYA:

  • Dissabte, 6 de novembre de 2021 a les 10 h.
  • Dissabte, 6 de novembre de 2021 a les 12 h.


		Imagen de EDIFICI / Estació depuradora d'aigues residuals (EDAR I)

INFORMACIÓ SOBRE L'EDIFICI

El Departament de Depuració d'EMAYA s'encarrega de la gestió i depuració de les aigües residuals de Palma, seguint els criteris de sostenibilitat i en compliment de les diferents normatives europees, espanyoles i autonòmiques. En aquest context, EMAYA va posar en marxa l'any 1971 l'EDAR 1, amb el fi de preservar la qualitat de les aigües de la zona turística de la Platja de Palma. Considerada com a una de les depuradores pioneres d'Espanya, es va sotmetre posteriorment a diverses ampliacions i modificacions abans de sofrir una renovació completa d'acord amb les noves necessitats.

La nova planta es va construir just al costat de la primera depuradora i fou dotada amb els darrers avenços tecnològics. L'EDAR 1 està totalment automatitzada mitjançant un PLC (Controlador Lògic Programat) que governa la posada en marxa de bombaments, seqüències de purga, etc., que es visualitzen a través d'un sistema SCADA amb possibilitat de control i modificació de consignes de procés. Actualment, la seva capacitat de tractament és de 50.000 m³/dia d'aigües residuals procedents de la Platja de Palma, Sant Jordi, S'Aranjassa, Es Pil·larí, l'aeroport de Son Sant Joan i part de la ciutat de Palma. Les aigües residuals que han estat transportades a través de la xarxa de clavegueram fins a l'EDAR I se sotmeten a diferents fases de tractament dividides en pretractament, decantació primària, decantació secundària, tractament terciari i tractament de fangs.


		Imagen de EDIFICI / Estació depuradora d'aigues residuals (EDAR I)

PROTOCOLS COVID-19

Durant les visites, se seguiran totes les mesures marcades per l'autoritat sanitària* relatives a les condicions en què s’han de dur a terme les activitats culturals. Conseqüentment:

  • La cabuda a l'activitat és limitada.
  • L'ús de mascareta serà obligatòria en tot moment durant l'activitat.
  • S'ha de mantenir la distància de seguretat interpersonal de com a mínim un metre i mig entre persones no convivents.
  • Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants a l'inici de la visita.

*Acord del Consell de Govern de 27 de setembre de 2021 pel qual s’aprova el Pla Consolidat de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19 i s’estableixen els nivells d’alerta sanitària que s’han d’aplicar a cada una de les illes, publicat al BOIB n. 133 de 28 de setembre de 2021.

Comparte con tus amigos

Ubicación

EDAR 1

Disseminat Can Ds 8507-s'Aranjassa

07199 Palma

Spain

Ver mapa

{ _('Organizer Image')}

Organizador Open House Palma

Organizador de EDIFICI / Estació depuradora d'aigues residuals (EDAR I)

OPEN HOUSE PALMA és el major festival d’arquitectura i portes obertes de la nostra ciutat. Durant el cap de setmana del 6 i 7 de novembre de 2021 obriran al públic més de 80 edificis i espais, habitualment tancats o ocults a la ciutadania, de manera gratuïta, i que tenen com a denominador comú ser els millors exemples d’arquitectura i disseny de Palma. Trobaràs tota la informació a la nostra pàgina web: www.openhousepalma.org

Guarda este evento

Evento guardado