Gratis

Varias fechas

EDIFICI / Habitatges socials al carrer de Josep Togores

Panel Acciones y detalles

Gratis
Descripción del evento
Inscripció prèvia per a les visites guiades als habitatges socials del carrer de Josep Togores / OPEN HOUSE PALMA 2021

Acerca de este evento

INFORMACIÓ SOBRE LA VISITA

L'accés a aquest edifici es farà mitjançant inscripció prèvia, per tal de controlar l'aforament i mantenir l'ordre i la seguretat dins les obres. Previ a l'entrada a l'obra, cada una de les persones visitants s'haurà d'identificar mitjançant DNI o similar i signar una declaració d'accés sota la seva pròpia responsabilitat.

Sense identificació o sense declaració responsable, no es permetrà l'accés al recinte.

Les visites guiades es realitzen durant els dematins dels dies 6 i 7 de novembre, cada trenta minuts entre les 10 a les 14 h. En total hi ha 16 torns disponibles amb 15 places cada un d'ells.

L'organització d'OPEN HOUSE PALMA proporcionarà a cada una de les persones visitants els elements de protecció individuals corresponents (armilla reflectora, casc i còfia higiènica d'un sol ús), segons les indicacions del Coordinador de Seguretat i Salut.

És obligatori ser major d'edat per inscriure's i accedir a aquest edifici.

Durant la visita, és obligatori dur calçat tancat i roba adequada.


		Imagen de EDIFICI / Habitatges socials al carrer de Josep Togores

INFORMACIÓ SOBRE L'EDIFICI

Aquests 8 habitatges socials, promoguts per l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) per destinar-los a lloguer social assequible, se situen al barri l'Olivera de Palma, prop del parc de La Femu, que s'aixeca sobre la seu de l'antiga Fàbrica Espanyola de Metal·lúrgia i Utillatge, ara desapareguda. El teixit edificat de l'entorn alterna blocs d'habitatges de cinc plantes d'alçada executats en el segle XXI, resultat d'exercicis especulatius que contrasten amb els habitatges entre mitgeres executats als anys 40 i 50, de planta baixa o planta baixa i pis.

Els accessos es realitzen a través d’un vestíbul, cap al pati interior que distribueix als habitatges per passeres porxades. D'aquesta manera es reforça la idea de comunitat i relació veïnal, establint un gradient entre l'individu i la comunitat, des del més públic (el barri), passant per l'espai comunitari (jardí i passeres) fins al privat (terrasses i galeries - accessos habitatges) que filtren i regulen els graus de privacitat necessaris.

Tots els habitatges són passants amb doble orientació i amb accés per passera. La cuina esdevé un punt central en un espai diferenciat, però connectat visualment amb la sala d'estar. Tots els espais de l'habitatge estan comunicats i s'eliminen els passadissos per optimitzar les superfícies. Dos espais intermedis se situen en els extrems de l'habitatge: d'una banda, la galeria al costat del carrer, que permet gaudir d'una estança exterior en façana; d'altra banda, una galeria a l'entrada que permet tant garantir una privacitat filtrada per elements calats com la possibilitat d'usos múltiples com a terrassa, zona d'assecament i rentat o emmagatzematge. A l'hivern, les galeries del costat al carrer són un coixí tèrmic i acústic; i les galeries d'entrada són captadors tèrmics acumuladors de calor. A l'estiu, les galeries es protegeixen amb porticons de lames orientables que afavoreixen la ventilació creuada aprofitant els vents dominants a través del pati.

Una de les característiques més destacades d'aquesta promoció és l'estructura portant, realitzada a base de murs de càrrega vistos de BTC (blocs de terra comprimida), extreta de la mateixa excavació, i forjats de fusta prefabricada. Això, ha permès reduir les emissions de carboni durant la construcció i assolir el nivell més alt d’eficiència energètica gràcies a les mesures bioclimàtiques.


		Imagen de EDIFICI / Habitatges socials al carrer de Josep Togores

PROTOCOLS COVID-19

Durant les visites, se seguiran totes les mesures marcades per l'autoritat sanitària* relatives a les condicions en què s’han de dur a terme les activitats culturals. Conseqüentment:

  • La cabuda a l'activitat és limitada.
  • L'ús de mascareta serà obligatòria en tot moment durant l'activitat.
  • S'ha de mantenir la distància de seguretat interpersonal de com a mínim un metre i mig entre persones no convivents.
  • Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants a l'inici de la visita.

*Acord del Consell de Govern de 27 de setembre de 2021 pel qual s’aprova el Pla Consolidat de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19 i s’estableixen els nivells d’alerta sanitària que s’han d’aplicar a cada una de les illes, publicat al BOIB n. 133 de 28 de setembre de 2021.

Comparte con tus amigos
{ _('Organizer Image')}

Organizador Open House Palma

Organizador de EDIFICI / Habitatges socials al carrer de Josep Togores

OPEN HOUSE PALMA és el major festival d’arquitectura i portes obertes de la nostra ciutat. Durant el cap de setmana del 6 i 7 de novembre de 2021 obriran al públic més de 80 edificis i espais, habitualment tancats o ocults a la ciutadania, de manera gratuïta, i que tenen com a denominador comú ser els millors exemples d’arquitectura i disseny de Palma. Trobaràs tota la informació a la nostra pàgina web: www.openhousepalma.org

Guarda este evento

Evento guardado