Gratis

Varias fechas

EDIFICI / Habitatges socials al carrer de Salvador Espriu

Panel Acciones y detalles

Gratis
Descripción del evento
Inscripció prèvia per a les visites guiades als habitatges socials del carrer de Salvador Espriu / OPEN HOUSE PALMA 2021

Acerca de este evento

INFORMACIÓ SOBRE LA VISITA

L'accés a aquest edifici es farà mitjançant inscripció prèvia, per tal de controlar l'aforament i mantenir l'ordre i la seguretat dins les obres. Previ a l'entrada a l'obra, cada una de les persones visitants s'haurà d'identificar mitjançant DNI o similar i signar una declaració d'accés sota la seva pròpia responsabilitat.

Sense identificació o sense declaració responsable, no es permetrà l'accés al recinte.

Les visites guiades es realitzen durant els dematins dels dies 6 i 7 de novembre, cada trenta minuts entre les 10 a les 14 h. En total hi ha 16 torns disponibles amb 15 places cada un d'ells.

L'organització d'OPEN HOUSE PALMA proporcionarà a cada una de les persones visitants els elements de protecció individuals corresponents (armilla reflectora, casc i còfia higiènica d'un sol ús), segons les indicacions del Coordinador de Seguretat i Salut.

És obligatori ser major d'edat per inscriure's i accedir a aquest edifici.

Durant la visita, és obligatori dur calçat tancat i roba adequada.


		Imagen de EDIFICI / Habitatges socials al carrer de Salvador Espriu

INFORMACIÓ SOBRE L'EDIFICI

Aquests 19 habitatges socials, promoguts per l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) per destinar-los a lloguer social assequible, es desenvolupen en un edifici, situat entre mitgeres, que es divideix en dos volums de dues plantes, un orientat est-oest, i l'altre nord-sud. Les tipologies, de dos i tres dormitoris, es resolen mitjançant una estructura de murs paral·lels de càrrega de pedra de marès que proporcionen inèrcia per refrescar a l'estiu de forma passiva, com a suport de la ventilació creuada de les brises marines (embat/terral).

Les façanes al carrer se solucionen amb una successió de pilars de marès de 40x40cm que permeten allotjar persianes enrotllables, reixes i tests amb plantes enfiladisses per protegir del sol i proporcionar intimitat. L'accés als habitatges es produeixen a través d'un porxo que s'obté per l'endarreriment de les fusteries, generant-se així un espai exterior cobert que proporciona intimitat i ombra a l'estiu i assolellament a l'hivern, permetent calefactar habitatges de forma passiva. Els habitatges de planta baixa de la façana est presenten unes condicions específiques d'orientació i relació amb l'exterior, abocant a un espai exterior de vianants i arbrat, de manera que les fusteries en aquest cas es mantenen en línia de façana per potenciar la captació solar a l'hivern. El comportament d'aquestes estades se monitorarà amb sensors de temperatura i humitat a les dues opcions (captadors i porxos) per obtenir dades específiques i aplicar-les a futurs projectes.

Pel que fa a l'estructura horitzontal, tant el forjat de sostre de la planta baixa com el de coberta són de bigues de fusta i taulells OSB. L'aïllament és de 20 cm de fulla morta de posidònia seca a la teulada, i 10 cm de cotó reciclat als murs.

També forma part de la promoció un aparcament semisoterrat que es situa al pati d'illa per alliberar l'estructura dels habitatges de les necessitats dels vehicles rodats. Disposa de ventilació i il·luminació natural, i si en un futur canvia el model de mobilitat i la normativa, podrà allotjar altres usos. L'edifici és classe energètica A i la demanda prevista d'energia anual és de 9,74 kw/m².


		Imagen de EDIFICI / Habitatges socials al carrer de Salvador Espriu

PROTOCOLS COVID-19

Durant les visites, se seguiran totes les mesures marcades per l'autoritat sanitària* relatives a les condicions en què s’han de dur a terme les activitats culturals. Conseqüentment:

  • La cabuda a l'activitat és limitada.
  • L'ús de mascareta serà obligatòria en tot moment durant l'activitat.
  • S'ha de mantenir la distància de seguretat interpersonal de com a mínim un metre i mig entre persones no convivents.
  • Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants a l'inici de la visita.

*Acord del Consell de Govern de 27 de setembre de 2021 pel qual s’aprova el Pla Consolidat de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19 i s’estableixen els nivells d’alerta sanitària que s’han d’aplicar a cada una de les illes, publicat al BOIB n. 133 de 28 de setembre de 2021.

Comparte con tus amigos
{ _('Organizer Image')}

Organizador Open House Palma

Organizador de EDIFICI / Habitatges socials al carrer de Salvador Espriu

OPEN HOUSE PALMA és el major festival d’arquitectura i portes obertes de la nostra ciutat. Durant el cap de setmana del 6 i 7 de novembre de 2021 obriran al públic més de 80 edificis i espais, habitualment tancats o ocults a la ciutadania, de manera gratuïta, i que tenen com a denominador comú ser els millors exemples d’arquitectura i disseny de Palma. Trobaràs tota la informació a la nostra pàgina web: www.openhousepalma.org

Guarda este evento

Evento guardado