Gratis

Varias fechas

EDIFICI / Habitatges socials al carrer d'Ignasi Barraquer

Panel Acciones y detalles

Gratis
Descripción del evento
Inscripció prèvia per a les visites guiades als habitatges socials del carrer d'Ignasi Barraquer / OPEN HOUSE PALMA 2021

Acerca de este evento

INFORMACIÓ SOBRE LA VISITA

L'accés a aquest edifici es farà mitjançant inscripció prèvia, per tal de controlar l'aforament i mantenir l'ordre i la seguretat dins les obres. Previ a l'entrada a l'obra, cada una de les persones visitants s'haurà d'identificar mitjançant DNI o similar i signar una declaració d'accés sota la seva pròpia responsabilitat.

Sense identificació o sense declaració responsable, no es permetrà l'accés al recinte.

Les visites guiades es realitzen durant els dematins dels dies 6 i 7 de novembre, cada trenta minuts entre les 10 a les 14 h. En total hi ha 16 torns disponibles amb 15 places cada un d'ells.

L'organització d'OPEN HOUSE PALMA proporcionarà a cada una de les persones visitants els elements de protecció individuals corresponents (armilla reflectora, casc i còfia higiènica d'un sol ús), segons les indicacions del Coordinador de Seguretat i Salut.

És obligatori ser major d'edat per inscriure's i accedir a aquest edifici.

Durant la visita, és obligatori dur calçat tancat i roba adequada.


		Imagen de EDIFICI / Habitatges socials al carrer d'Ignasi Barraquer

INFORMACIÓ SOBRE L'EDIFICI

Aquests 8 habitatges socials, promoguts per l'Institut Balear de l'Habitatge (IBAVI) per destinar-los a lloguer social assequible, se situen devora la Via de Cintura, amb una contaminació acústica de 75 dB, fet que ha condicionat el disseny dels habitatges per tal de garantir el confort mitjançant la inèrcia tèrmica com a principal mesura per refrescar a l'estiu. Aquest mecanisme es complementa amb la ventilació creuada mitjançant l'aprofitament de la brisa marina (embat).

Una vegada establerta la condició de pes amb materials locals de baix impacte ambiental i baixa petjada de CO₂, se selecciona la pedra de marès, en aquest cas procedent del mateix terme municipal de Palma, per ser el material local industrialitzat amb menys energia incorporada. Per tal de maximitzar aquesta inèrcia tèrmica, es proposa una estructura de voltes de canó al sostre de planta baixa per refredar passivament a l'estiu. Les voltes se suporten sobre pilastres de marès de 40x70 cm d'amplada, que traslladen les empentes horitzontals cap a la fonamentació (com a l'arquitectura romànica i gòtica). Aquests espais entre pilastres a façana permeten allotjar cuines, armaris, festejadors i accessos.

La coberta inclinada es resol mitjançant encavallades de fusta, sobre les quals es recolzen taulells de fusta d'encofrar reutilitzats i l'aïllament de 30 cm de fulla morta de posidònia seca procedent de Cala Gamba, a 11 km de l'obra. L'aïllament dels murs és de 10 cm de cotó reciclat. La divisió entre els dormitoris es planteja de fusta per tal que en el futur es pugui desmuntar per facilitar noves distribucions i ser flexible en el temps i a mida de les necessitats dels habitants.

Programa, estructura, construcció i clima es ressolen amb una única estratègia. L'edifici és classe energètica A i la demanda prevista d'energia anual de calefacció i refrigeració és de 7,49 kw/m².


		Imagen de EDIFICI / Habitatges socials al carrer d'Ignasi Barraquer

PROTOCOLS COVID-19

Durant les visites, se seguiran totes les mesures marcades per l'autoritat sanitària* relatives a les condicions en què s’han de dur a terme les activitats culturals. Conseqüentment:

  • La cabuda a l'activitat és limitada.
  • L'ús de mascareta serà obligatòria en tot moment durant l'activitat.
  • S'ha de mantenir la distància de seguretat interpersonal de com a mínim un metre i mig entre persones no convivents.
  • Hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels visitants a l'inici de la visita.

*Acord del Consell de Govern de 27 de setembre de 2021 pel qual s’aprova el Pla Consolidat de Mesures de Prevenció, Contenció i Coordinació per Fer Front a la Crisi Sanitària Ocasionada per la COVID-19 i s’estableixen els nivells d’alerta sanitària que s’han d’aplicar a cada una de les illes, publicat al BOIB n. 133 de 28 de setembre de 2021.

Comparte con tus amigos
{ _('Organizer Image')}

Organizador Open House Palma

Organizador de EDIFICI / Habitatges socials al carrer d'Ignasi Barraquer

OPEN HOUSE PALMA és el major festival d’arquitectura i portes obertes de la nostra ciutat. Durant el cap de setmana del 6 i 7 de novembre de 2021 obriran al públic més de 80 edificis i espais, habitualment tancats o ocults a la ciutadania, de manera gratuïta, i que tenen com a denominador comú ser els millors exemples d’arquitectura i disseny de Palma. Trobaràs tota la informació a la nostra pàgina web: www.openhousepalma.org

Guarda este evento

Evento guardado